Social 20 Iunie 2016 10:45
Meteorologii au emis o noua avertizare cod galben de ploi si vijelii, de luni dupa-amiaza pana marti la pranz, pentru 12 judete din jumatatea de vest a tarii.

In sudul, estul si centrul tarii vor fi temperaturi caniculare si disconfort termic. Judetele Mehedinti, Gorj, Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Salaj, Satu Mare si Maramures vor fi, de luni, ora 14.00, pana marti, la ora 11.00, sub avertizare cod galben.

In cele 12 judete din Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei si al Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuate, cu ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat, informeaza News.ro.

Ploi si vijelii vor fi si in celelalte regiuni, dar in intervale mai scurte, pe arii restranse si la intensitate redusa.

In sudul, estul si local in centrul tarii, de luni dupa-amiaza, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.