Social 14 Iunie 2016 15:30
Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, patronul grupului de firme UTI, cel care i-a denuntat la DNA pe Ludovic Orban si pe Lia Olguta Vasilescu, s-a prezentat la DNA, marti dupa-amiaza.

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu este cel care a denuntat-o la DNA pe Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei. El s-a prezentat la Directia Nationala Anticoruptie marti dupa-amiaza, la o zi dupa ce la DNA a fost si primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, careia procurorii i-au adus la cunostinta ca au pus sechestru asigurator pe suma de 902.516 lei din conturile sale bancare, in dosarul in care este acuzata de folosirea influentei pentru obtinerea de bani sau bunuri, dare de mita si spalare de bani.

Tiberiu Urdareanu, patronul grupului de firme UTI, l-a denuntat la DNA si pe Ludovic Orban, apoi l-a inregistrat din proprie initiativa si a dus inregistrarile la procurori pentru sustinerea afirmatiilor sale, declarau pentru News.ro surse judiciare.

Dupa ce a fost pus sub acuzare de catre procurorii DNA, Tiberiu Urdareanu a colaborat cu anchetatorii, in speranta ca va primi o pedeapsa mai mica. Asa ar fi ajuns Urdareanu sa il denunte pe Ludovic Orban, iar pentru a avea dovada acuzatiilor la adresa deputatului liberal, atunci candidat al PNL la Primaria Capitalei, l-a inregistrat cand acesta spunea ca ar avea nevoie de 50.000 de euro pentru campania sa electorala, bani care sa ajunga la persoane cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, au mai spus sursele citate.

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu este judecat, din decembrie 2015, la Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care este acuzat si primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, pentru fapte de coruptie privind un contract de management al traficului in Iasi, in valoare de aproape 70 de milioane de lei, atribuit asocierii UTI – SC Information Business Consulting SRL in schimbul a 10 la suta din valoarea contractului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.