Social 14 Iunie 2016 10:18
Statia Piata Victoriei 2 a fost redeschisa, iar circulatia pe magistrala Berceni-Pipera este restrictionata pe un singur fir.

UPDATE: 12.00

Statia Piata Victoriei 2 a fost redeschisa, iar circulatia pe magistrala Berceni-Pipera este restrictionata pe un singur fir

UPDATE: 11.30 - Comunicat Metrorex:

Metrorex anunta ca "s-a produs o defecţiune la un izolator de la şina a treia. Izolatorul a ars, producând o degajare importantă de fum la 150 m de staţia Piaţa Victoriei 1. În acest moment, se lucrează la schimbarea izolatorului defect".

"Au fost imediat luate măsuri de scoatere de sub tensiune în zonă. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din staţie. S-au luat măsuri de închidere imediată a staţiilor Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2. Până la rezolvarea problemei menţionate, trenurile circulă în sistem pendulă între staţiile Aviatorilor şi Pipera; între staţiile Berceni şi Piaţa Romană, trenurile circulă pe ambele fire. Momentan, pe Magistrala 1 de metrou trenurile nu opresc în staţia de metrou Piaţa Victoriei 2. În scurt timp, se va deschide staţia de metrou Piaţa Victoriei 2.

Echipele de Pompieri Salvatori de la Metrorex, împreună cu echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, au intervenit imediat. Nu au existat călători afectaţi de fum", a transmis Metrorex, potrivit Hotnews.

Nimeni nu a fost ranit. Metroul nu mai circula pe M2 pe ruta Berceni - Pipera. Pompierii au ajuns la fata locului. Persoanele aflate in statie au fost evacuate in siguranta.

UPDATE

Vatmanul metroului a observat fum in tunel si a intors metroul in Piata Victoriei, apoi a dat semnalul de alarma catre colegii sai. Tunelul dintre statia Aviatorilor si Piata Victoriei este in continuare plin de fum. La fata locului au ajuns autospecialele ISU si SMURD.

Mirosul de fum se simte si la suprafata, iar traficul este restrictionat pe bulevardul Lascar Catargiu. Se pare ca fumul a pornit de la cateva cabluri care sunt aprinse si la aceasta ora. Pompierii si-au pus mastile cu oxigen si se indreapta catre sursa problemei.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Evacuarea s-a facut in ordine si liniste, dar autospecialele SMURD raman la fata locului.

UPDATE

Se poate circula pe magistrala 1 Dristor - Pantelimon, iar oamenii pot ajunge cu usurinta la Gara de Nord, chiar si in Piata Victoriei 1. Circulatia ramane blocata la metrou, Piata Romana fiind capat de linie pentru calatorii care vin dinspre Berceni.

Pompierii au neutralizat cauza fumului, insa angajatii Metrorex vor avea nevoie de cel putin cateva ore pentru a putea repune circulatia in ordine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.