Social 10 Iunie 2016 12:45
Starea noastra de spirit si nivelul nostru de energie sunt influentate de o multime de factori, iar unul dintre cei mai importanti este chiar decorul casei noastre. Chiar daca nu realizam acest lucru, fiecare obiect din casa noastra isi pune amprenta pe felul in care ne simtim, se arata intr-un articol de pe portalul freshome.com

Iata de ce trebuie sa tii cont pentru ca decorul locuintei tale sa aiba o influenta pozitiva asupra vietii tale:

1. Echilibrarea celor cinci elementele ale universului

Veche de mii de ani, teoria celor cinci elemente inca este urmata de designeri de interior din intreaga lume. Ea ne spune ca in locuinta noastra ar trebui sa se regaseasca toate cele cinci elemente ale universului intr-o cantitate echilibrata. Este vorba despre pamant, apa, foc, metal si lemn.

Nu sunt deloc greu de inclus in locuinta ta, daca ai produsele potrivite la indemana. Introducerea pamantului in decor le da batai de cap celor mai multi, insa nu trebuie sa uitam ca exista materiale pentru finisaje, mai mult decat perfecte pentru a avea parte si de acest element. Noi am opta pentru astfel de caramida aparenta, care, pe langa avantajul de a reprezenta unul dintre elementele esentiale ale universului – pamantul – va conferi o eleganta aparte casei. Vei crea un decor aparte, elegant, dar care iti va influenta si viata intr-un mod pozitiv.


2. Eliberarea casei de toate lucrurile pe care nu le mai utilizezi

Atunci cand un lucru este neutilizat o perioada lunga de timp, el aduna energii negative, scriu expertii in Feng-Shui de la redlotusletter.com. Ce inseamna acest lucru? Ca hainele pe care nu le-am mai purtat de cel putin un an, lucrurile foarte vechi pe care le tinem in casa din nostalgie si electrocasnicele defecte pe care le pastram din obisnuinta sunt o sursa de energie negativa, fapt care se rasfrange asupra relatiior din casa si a starii noastre de spirit, in general.

Toate lucrurile pe care nu le mai utilizezi ar trebui sa fie aruncate, fie donate unor persoane care le vor folosi. In acest fel te eliberezi de toate aceste energii negative si faci si spatiu in casa.

3. Folosirea culorilor potrivite pentru fiecare incapere

Culorile au o influenta foarte importanta asupra starii noastre de spirit. De multe ori, insa, alegem culorile dupa gustul nostru, fara sa ne gandim la cum isi vor pune amprenta asupra vietii nostre. Spre exemplu, multi dintre noi aleg rosul pentru dormitor, insa aceasta culoare ne va provoca un somn agitat. Pentru dormitor este indicat sa alegi verdele, o culoare linistitoare.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

Pentru birou, albastrul este cea mai potrivita alegere deoarece stimuleaza concentrarea. In living opteaza pentru rosu, iar in bucatarie galbenul este cea mai buna varianta.

4. Lumina naturala din plin

Lumina insasi reprezinta energie, asa ca trebuie sa o lasi sa-ti inunde casa din plin. In locul draperiilor groase, alege unele care sa lase lumina sa patrunda in casa si nu bloca niciodata o fereastra. Lumina naturala este o adevarata binecuvantare pentru starea noastra de spirit, vei simti o imbunatatire simtitoare a dispozitiei tale si vei avea suficienta energie daca locuinta ta este luminoasa.

Si lumina artificiala este utila, asa ca nu uita sa amplasezi surse de iluminat – veioze, spoturi – in colturile in care nu ajunge de obicei lumina naturala.

5. Florile si plantele confera casei energie pozitiva

Plantele de apartament sau vazele cu flori proaspete iti vor da un plus de energie, fiind in acelasi timp si obiecte care vor infrumuseta orice coltisor in care le gasim. Un articol semnat de o echipa de specialisti de Royal Horticultural Society (Societatea Regala de Horticultura) si citat de publicatia britanica The Daily Mail, arata ca plantele de interior ne influenteaza pozitiv atat sanatatea mentala, cat si pe cea fizica.

Citeste si:
Comandă și livrare de flori online: O modalitate ușoară de a...
Comandă și livrare de flori...

Florile de apartament purifica aerul si contribuie la scaderea stresului, motiv pentru care ele ar trebui sa fie nelipsite din locuinta ta.

Tu ai tinut cont de aceste aspecte in decorarea locuintei?

Sursa foto: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.