Social 7 Iunie 2016 17:30
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a hotarat, in sedinta de marti, ca TVR1 este singurul post de televiziune care poate fi recceptionat in mod direct de catre telespectatori si, prin urmare, singurul care poate fi considerat free to air.

”CNA considera ca in afara de postul public TVR1, niciun alt post de televiziune nu poate fi receptionat in mod direct de catre telespectatori. Prin urmare, niciun alt post nu poate fi considerat free to air, deci nici Pro TV”, a propus Radu Herjeu.

Propunerea a fost votata in unanimitate de membrii CNA prezenti la sedinta - Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Bogdan Herjeu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Lorand Turos si Valentin Jucan.

Radu Herjeu a explicat, pentru News.ro, ca deocamdata nu s-a decis cu privire la transmiterea raspunsului catre UEFA, asa ca, probabil, raspusnul va fi trimis catre TVR si Antena.

Clarificarea CNA vine in urma unor adrese de la Televiziunea Romana si Antena Group.referitoare la regimul de difuzare a Pro TV, respectiv radiodifuzorii eligibili pentru a achizitiona de la UEFA, in exclusivitate, drepturile TV pentru Campionatul European de Fotbal.

Votul a fost dat in urma unei pauze, care a fost luata dupa ce Lorand Turos a parasit sala si a propus, ironic, depunerea mandatelor, dupa ce Forul Audiovizual nu a stabilit, timp de doua saptamani, daca televiziunea Pro TV este sau nu free to air.

Pro TV a anuntat, in 16 mai, ca va difuza Campionatul European de Fotbal 2016, la care Romania va juca primul meci, cu Franta, iar cele 23 de meciuri difuzate, meciul zilei si partidele Romaniei, se vor putea urmari online si pe Voyo.ro.

Reprezentantii Antena Group au transmis, in adresa catre CNA, ca ”este de neinteles” cum un radiodifuzor, respectiv Pro TV, care a optat pentru excluderea din sistemul must carry, isi poate asuma in cotinuare statutul de free tv, desi este retransmis in baza unor contracte comerciale, declarandu-se in eligibil pentru achizitionarea pachetului free to air din cadrul Campionatului European de Fotbal 2016.

In sedinta de miercuri, Emil Hossu Longin, seful departamentului sport din TVR, a spus ca televiziunea publica a CNA ar trebui sa dea o rezolutie prin care sa arate ca Pro TV nu este un post free to air, astfel incat sa nu mai poata participa in acest sistem la licitatii viitoare.

Citeste si:
Nu doar George Buhnici are probleme, ci și postul unde a acordat...
Nu doar George Buhnici are...

Campionatul European de Fotbal 2016 se va desfasura in perioada 10 iunie - 10 iulie 2016. Pro TV va difuza in fiecare zi meciul de 10, cel mai bun joc al zilei, care in majoritatea zilelor va incepe la ora 22.00, potrivit unui comunicat al institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.