Social 7 Iunie 2016 14:30
Majoritatea oamenilor tind sa se cantareasca luni dimineata, doar cativa dintre acestia optand pentru ziua de vineri, potrivit unui studiu publicat in European Journal of Obesity.

Este foarte probabil insa sa castigi in greutate in timpul weekendului si sa slabesti pe parcursul saptamanii.

In cadrul studiului, 80 de barbati si femei s-au cantarit in fiecare dimineata, inainte de micul dejun, timp de aproape un an, cercetatorii identificand tendinta de crestere in greutate la sfarsit de saptamana si de pierdere in greutate in timpul saptamanii, scrie prevention.com

Astfel, s-a constatat ca se slabeste mai mult in timpul saptamanii, indeosebi in ziua de vineri, cand cercetatorii au observat ca aproximativ 75% dintre participanti au pierdut cel mai mult in greutate.

Asadar nu te invinovati daca nu respecti dieta cu sfintenie in weekend. "E mult mai multa imprevizibilitate in weekend, dovedindu-se destul de dificil sa respecti rutina", spune Brian Wansink, autorul studiului. In schimb, in timpul saptamanii se detine controlul asupra a ceea ce se consuma. In plus, majoritatea persoanelor merg la sala in timpul saptamanii, weekendul fiind rezervat relaxarii si iesirilor in oras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.