Social 6 Iunie 2016 17:00
Cercetarea la locul prabusirii elicopterului SMURD s-a incheiat, iar epava a fost transportata la Chisinau, intr-un hangar al Departamentului pentru Situatii Exceptionale din Republica Moldova, urmand a fi predata autoritatilor romane.

Echipa de ancheta a finalizat duminica la ora 17.00 cercetarea inceputa vinerea trecuta, alaturi de autoritatile din Republica Moldova si Romania participand si reprezentanti ai societatii de asigurare la care era asigurata aeronava, precum si experti Eurocopter- Germania, se arata intr-un comunicat al Parchetului instantei supreme, remis, luni, agentiei News.ro.

"Epava elicopterului a fost ridicata de la fata locului si transportata la Chisinau intr-un hangar apartinand Departamentului pentru Situatii Exceptionale din Republica Moldova, urmand a fi predata autoritatilor romane impreuna cu celelalte obiecte ridicate cu ocazia cercetarilor dupa finalizarea procedurii de preluare a cercetarii de catre autoritatile romane", potrivit procurorilor

In cauza s-a dispus efectuarea de catre Institutul National de Criminalistica al Politiei Romane a unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate, se mai arata in comunicat.

Ancheta in cazul elicopterului SMURD prabusit joi in padurea de la marginea satului Haragis ar putea dura cel putin trei luni, a anuntat, duminica, seful Comisiei de ancheta din Republica Moldova, Veaceslav Frunza, citat de Publika.md.

Seful Comisiei de ancheta a exclus posibilitatea ca elicopterul sa fi fost alimentat cu combustibil de proasta calitate.

Frunza a declarat ca aparatul de zbor a fost alimentat pe Aeroportul Chisinau, iar combustibil din acelasi rezervor a ajuns si la alte aeronave in ziua respectiva, la care nu au fost probleme.

Elicopterul SMURD s-a prabusit joi, in apropierea satului Haragis din raionul Cantemir. Toti cei patru membri ai echipajului si-au pierdut viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.