Social 6 Iunie 2016 14:30
Potrivit unui studiu publicat in revista Brain, Behavior and Immunity, alergarea pe distante lungi poate fi mai daunatoare decat mersul pe bicicleta, chiar si atunci cand ambele sporturi sunt practicate la aceeasi intensitate.

Cercetatorul David C. Nieman impreuna cu echipa sa de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au prelevat analize de sange de la ciclistii si alergatorii care exersau aproximativ doua ore si jumatate pe zi si le-au analizat in laborator. Probele de sange au fost luate atat inainte de efort, plus de inca doua ori pe parcursul a trei zile de teste. Rezultatele au indicat ca, in cazul alergatorilor, s-au inregistrat inflamatii si dureri musculare, scrie prevention.com.

Alergatorii sufera mai mult din pricina prejudiciului cauzat muschilor. "Ganditi-va ca de fiecare data cand calcaiul atinge solul, o contractie musculara survine odata cu lungirea care urmeaza, unde muschiul este deteriorat", spune Nieman.

De aceea, se recomanda mai degraba mersul pe bicicleta, care te ajuta sa arzi calorii, sa combati insomniile, sa te incarci cu energie, alungand totodata stresul, scrie divahair.ro. In plus, intareste sistemul imunitar, imbunatateste sanatatea mintala,scade nivelul colesterolului din sange si poate chiar sa reduca riscul de aparitie a cancerului de colon, potrivit expertilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.