Social 3 Iunie 2016 14:45
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a prelungit, vineri, codul rosu pentru mai multe judete din centrul si estul tarii, avertizarea fiind valabila pana sambata, la ora 14.00, in Harghita, Covasna, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Iasi, Vaslui si Galati.

Codul rosu este instituit pe raurile din bazinele hidrografice: Olt - amonte, confluenta cu Raul Negru (judetele Harghita si Covasna), afluentii din bazinul superior si mijlociu al Bistritei (judetele Suceava, Harghita si Neamt), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Barlad (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea, Neamt si Galati) si afluentii mici aferenti cursurilor mijlocii si inferioare ale Siretului si Prutului (judetele Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din judetele Neamt, Bacau, Vrancea, Galati si Vaslui, potrivit INHGA.

Click pe foto pentru a mari

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, tot vineri, o noua avertizare cod portocaliu, valabila incepand de la ora 20.00 si pana sambata, la ora 8.00, pentru judetele Neamt, Bacau si in zona de munte a judetului Vrancea, unde se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi izolat 50 de litri pe metru patrat, informeaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.