Social 2 Iunie 2016 17:45
Copiii pot sa desfasoare activitati platite in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si de modeling, potrivit legislatiei in vigoare.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, atat parintii, cat si organizatorii activitatilor trebuie sa respecte, incepand de anul trecut, reguli stricte. Cadrul legal al activitatilor platite pe care le pot desfasura copiii sunt incluse, incepand din 2015, in Hotararea Guvernului nr. 75/2015 privind reglementarea prestarii de catre copii de activitati remunerate in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si de modeling.

Prestarea activitatilor platite se poate face numai in baza unui contract incheiat intre organizatorul acestora si parintii copilului. In cazul in care copilul are peste 14 ani, contractul poate fi incheiat direct cu el, insa numai cu incuviintarea prealabila a parintilor.

Vezi pentru ce activitati pot fi remunerati copiii si care sunt obligatiile parintilor, pe Avocatnet.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.