Social 31 Mai 2016 14:12
Sute de case si curti au fost inundate iar zeci de persoane au fost evacuate, in cinci judete din tara, in urma ploilor abundente care au cazut in ultimele 24 de ore, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

In ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit, in cinci judete din tara, pentru salvarea a peste zece persoane si evacuarea apei din sute de curti si case, anunta IGSU.
In judetul Salaj, pe Drumul National 1F, trei autoturisme au ramas blocate din cauza apei si a fost nevoie de interventia pompierilor pentru ca pasagerii sa fie scosi.
“Pompierii din Salaj au intervenit pe raza municipiului Zalau pentru degajarea si fixarea unor elemente de constructii instabile si pentru evacuarea apei din mai multe curti si subsoluri. De asemenea, s-a actionat pentru salvarea a 10 persoane surprinse in trei autoturisme pe Drumul National 1F, inundat pe circa 500 metri. Salvatorii au intervenit si pentru stingerea unui incendiu, generat de un trasnet, la acoperisul unui internat din localitatea Nusfalau. Incendiul a fost lichidat in scurt timp, fara a fi inregistrate victime”, se arata intr-un comunicat al IGSU, remis MEDIAFAX.

In judetul Bacau, in Slanic-Moldova, o persoana risca sa-si piarda viata dupa ce a fost surprinsa de apele paraului Slanic insa a fost salvata. “ISU Bacau a intervenit pe raza localitatilor Pietrosu, Cucuieti si Dofteana pentru evacuarea apei din patru curti, iar in muncipiul Moinesti s-a actionat pentru degajarea unui copac cazut pe carosabil si evacuarea apei dintr-un magazin. De asemenea, s-a intervenit in orasul Slanic - Moldova, pentru salvarea unei persoane, surprinsa de paraul Slanic”, mai anunta pompierii.

In localitatile Lunga si Martanus din Covasna trei gospodarii au fost distruse de ape. Situatia a fost grava si in judetul Hunedoara, unde “echipajele de interventie formate din pompieri, jandarmi, politisti si voluntari au intervenit pe raza municipiului (satul Pestisu Mare si cartier Buituri) si a localitatilor Serel, Bacia, Barcea Mare, Barcea Mica, Cristur si Manerau pentru evacuarea apei din 100 de gospodarii si cinci case. ”

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Si in Harghita ploile au facut pagube si a fost nevoie de interventia echipelor de pompieri. “Salvatorii din cadrul ISU Harghita au actiont pentru evacuarea apei din 20 de case si 40 gradini din comuna Sanmartin, inundate de paraul Sanmartin, care a iesit din matca”, se arata in comunicatul IGSU.

Bilantul pompierilor vine dupa ce in ultimele 24 de ore, la nivel national, au fost emise peste 100 de atentionari de ploi insemnate cantitativ, descaraciri electrice, grindina si intensificari ale vantului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.