Social 27 Mai 2016 15:16
Studentii romani care studiaza in Franta vor putea beneficia de bursa anuala ”Ierunca-Lovinescu”, din anul universitar 2016-2017, a decis Guvernul, bursa care va fi acordata de Ministerul Afacerilor Externe, pe o durata de 10 luni, iar cuantumul acesteia nu poate depasi 500 euro/luna.

"Domeniile de cercetare pentru care se acorda bursa sunt urmatoarele: constituirea, evaluarea si conservarea patrimoniului emigratiei romanesti, studierea documentelor privitoare la exilul romanesc, cercetarea exilului romanesc, ca parte a rezistentei intelectuale din anii dictaturii si opresiunii comuniste, in contextul european de dinaintea si de dupa caderea comunismului, studierea mostenirii culturale Ierunca-Lovinescu si a importantei acesteia pentru spatiul cultural francez si european, studierea influentelor pe care exilul romanesc in Franta le-a exercitat asupra miscarii intelectuale din Romania si din diaspora romaneasca, cercetarea contributiei diasporei la dezvoltarea patrimoniului cultural romanesc", se arata intr-un comunicat emis de Guvern, vineri, la finalul sedintei in care s-a luat aceasta decizie.

Studentii beneficiari ai acestei burse vor fi cazati in locuinta care a apartinut sotilor Monica Lovinescu si Virgil Ierunca, situata in Paris, strada François Pinton nr. 8, Republica Franceza, precizeaza MEDIAFAX.

Procedura de selectie, acordare si monitorizare a utilizarii bursei ”Ierunca-Lovinescu” va fi elaborata de Ministerul Afacerilor Externe, pe baza unui regulament aprobat prin ordin al ministrului afacerilor externe, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a hotararii de guvern adoptate astazi. Anual se acorda o singura bursa, finantata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Afacerilor Externe, iar cuantumul ei va fi stabilit prin ordion de ministru, se mai arata in documentul citat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.