Social 26 Mai 2016 18:08
Peste 40.000 de persoane au vizitat pe 21 si 22 mai ONGFest, Festivalul Asociatiilor si Fundatiilor sau Atelierul de fapte bune, cum a fost numit anul acesta cel mai de amploare eveniment dedicat ONG-urilor din Romania, organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Timp de doua zile, aleile parcului Herastrau, din apropierea intrarii Charles de Gaulle, au fost animate de activitatile organizate de cei peste 190 participanti. Organizatii neguvernamentale din Romania si Polonia, Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova si Kosovo, institutii publice si companii responsabile social au prezentat trecatorilor cum ii pot ajuta sau cum se pot implica, alaturi de ei, pentru schimbarea in bine a lumii in care traim.

Anul acesta ONGFest s-a desfasurat sub tema “inovarii civice”. A vorbit despre ONG-urile care cauta permanent solutii pentru problemele societatii, de cele mai multe ori cu resurse reduse. Despre cei vizionari, visatori, ce au indraznit sa creeze noi solutii noi pentru imbunatatirea vietii lor si a celor din jur.

ONGFest 2016 a reprezentat, pe scurt: aproximativ 42.000 de vizitatori, 193 de participanti expozanti si mai bine de 750 de participanti la traseul cu premii “Mester de fapte bune”. In acelasi timp, participantii la festival au organizat peste 80 de ateliere de educatie nonformala, mai bine de 40 de dezbateri si 35 de momente artistice in timpul celor doua zile. Au demonstrat in acest fel cum faptele bune se pot face mult mai bine impreuna.

Ca in fiecare an, domeniile de activitate ale organizatiilor participante au fost diverse. Incepand de la protectia drepturilor persoanelor cu dizabilitati, a minoritatilor sexuale, consumatorilor de drog si lucratoarelor sexuale, pana la implicare civica, educatie si protectia mediului. Educatia a fost domeniul cel mai bine reprezentat de catre participanti, urmat de social, tineret si sanatate.

ONGFest a fost co-finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.