Social 24 Mai 2016 15:50
Constructia penitenciarului din Caracal, ce trebuia sa fie demarata in acest an, a fost stopata dupa ce s-a descoperit ca inchisoarea urma sa fie ridicata la doar doi kilometri de baza Deveselu, incalcand astfel zona de securitate a unitatii militare, a declarat ministrul Justitiei.

Constructia penitenciarului de la marginea orasului Caracal, ce urma sa se intinda pe aproape 27 de hectare, a fost stopata, desi trebuia sa fie demarata anul acesta, dupa ce s-a descoperit ca ar fi ajuns la doar doi kilometri de baza militara Deveselu, incalcand astfel zona de securitate a unitatii, a declarat ministrul Raluca Pruna intr-o intalnire cu jurnalistii.

O explicatie ar fi ca la Deveselu se stipuleaza clar ca pe o raza de cinci kilometri nu se poate construi nimic, acesta fiind stabilit ca perimetru de siguranta, scrie MEDIAFAX.

Proiectul a primit astfel aviz negativ, in urma cerereii ministrului Raluca Pruna iar acum se cauta o alta locatie.

Penitenciarul de la marginea orasului Caracal ar fi trebuit sa aiba, conform datelor initiale, o capacitate de 1.000 de locuri.

In martie 2015, Guvernul Ponta a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Justitiei pe anul 2015 cu 2 milioane de lei, pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor, din Fondul de rezerva bugetara. Un milion de lei din aceasta suma a fost distribuit pentru studii de prefezabilitate in cazul penitenciarului de la Caracal si a unei alte noi inchisori ,langa localitatea Berceni din judetul Prahova.

In octombrie 2015, oficialii din Carcal anuntau ca ridicarea noului penitenciar ar putea duce la crearea a 500 de locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.