Social 24 Mai 2016 13:30
Organizarea este primul pas pentru a eficientiza orice activitate. Pierdem zilnic timp pretios din cauza lipsei de organizare, iar acest lucru ne afecteaza si din punct de vedere psihologic, se arata intr-un articol de pe portalul unclutterer.com.

Mike Gardner, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti britanici in organizarea timpului si cresterea productivitatii, scrie pe site-ul thetimedoctor.com ca organizarea implica 6 principii: rezolvarea indatoririlor pe rand, stabilirea obiectivelor, utilizarea cutiilor de depozitare, implicarea tuturor persoanelor din casa, schimbarea obiceiurilor care conduc la dezorganizare, delegarea responsabilitatilor casnice si gasirea unui loc pentru fiecare lucru din casa.

Solutiile sunt mai simple decat am crede, iar cu lucrurile potrivite putem sa ne organizam perfect spatiul si timpul. Iata 4 obiecte care te vor ajuta sa iti organizezi lucrurile si sa le ai la indemana ori de câte ori vei avea nevoie de ele.

1. Tabla magnetica

Este un obiect care te poate ajuta enorm in organizarea activitatilor si nu numai. Stim cu totii ca o tabla magnetica le este utila scolarilor sa invete cifrele si literele mai usor si probabil esti deja obisnuit sa o vezi la birou, deoarece este folosita adesea in mediul profesional, insa ea se dovedeste a fi de mare ajutor si in casa.

Produsele de machiaj pot fi asezate pe o astfel de tabla si vor fi mereu la indemana pentru a fi folosite. De asemenea, o tabla magnetica este extrem de utila in bucatarie pentru ca putem pune pe ea mirodenii diverse in recipiente metalice.

Poate fi folosita si pentru a nota diverse mesaje pe ea. Pune o astfel de tabla magnetica in bucatarie si poti nota diverse mesaje pentru alti membri ai familiei sau pentru a-ti aminti ce treburi ai de rezolvat in ziua respectiva. Este o modalitate utila si pentru a imparti treburile in casa, poti sa scrii pe ea care sunt indatoririle fiecarui membru al familiei pentru o mai buna organizare a timpului.



2. Cutii de diferite marimi pentru depozitare

Daca tocmai ai terminat de facut curat intr-o camera si parca tot dezordonata arata, rezolvarea vine de la cutiile de depozitare. Imparte lucrurile pe categorii si foloseste cate o cutie pentru fiecare. Accesoriile de cusut intr-o cutie, cuiele si alte obiecte de mesterit in alta cutie, jucariile copiilor in cutii separate. In acest fel, toata incaperea capata un aspect ordonat si vei gasi mai usor obiectele cand vei avea nevoie de ele.

Citeste si:
4 aspecte de luat în considerare dacă te pregătești să devii...
4 aspecte de luat în...

Vei gasi in magazinele cu obiecte casnice o multime de variante de cutii pentru a depozita orice, de la cutii metalice de mici dimensiuni, pana la cutii mai mari din plastic, perfecte pentru jucarii de plus si alte obiecte ale copiilor.

3. Suportul de chei

Pare un lucru atat de mic, ce nu ar putea avea un impact prea important asupra vietii noastre, insa este foarte util, mai ales intr-o casa cu o familie numeroasa. Nu vei mai pierde timpul cautand prin casa cheile pe care le-ai aruncat la intamplare cand ai ajuns. In plus, este locul perfect pentru a atarna cheile pe care nu le folosesti de obicei, dar care sunt importante – cheile de la garaj, de la apartamentul unor prieteni de a caror casa ai grija cand sunt plecati sau de la magazie/boxa.

Organizarea presupune gasirea unui loc pentru fiecare obiect din casa, iar cheile nu trebuie sa faca exceptie, mai ales ca vorbim despre obiecte fara de care nu putem pleca de acasa. Cu siguranta ti s-a intamplat cel putin o data sa fii grabit si sa intorci casa pe dos in cautarea cheilor, insa daca ele au un loc al lor, astfel de momente vor fi complet evitate.

Citeste si:
Avantaje ale utilizării cutiilor din plastic stivuibile în industrie!
Avantaje ale utilizării...

4. Pungile vidate

Extrem de utile pentru depozitare, pungile vidate ne ajuta sa organizam casa si sa economisim foarte mult spatiu. Poti depozita in ele hainele de iarna pe timpul verii si pe cele subtiri in lunile friguroase. De asemenea, paturile groase si pilotele pot fi depozitate pe timpul verii in aceste pungi si vor ocupa de 3-4 ori mai putin spatiu.

Aceste patru obiecte te vor ajuta sa mentii o casa organizata si curata si sa-ti gestionezi mai bine timpul. Nu ar trebui insa sa uitam ca in afara de ele, cel mai important este sa eliminam toate obiectele de care nu avem nevoie. Editorii site-ului popsugar.com au intocmit o lista cu 116 lucruri pe care sa le arunci, printre care regasim si hainele pe care nu le mai porti, manualele vechi de la produse electrocasnice sau accesoriile de la telefonul mobil pe care nu le mai folosesti.

Citeste si:
Andreea Marin a fost afectată de divorțul de primul soț: „Brusc,...
Andreea Marin a fost afectată...

Tu folosesti obiectele amintite de noi? Care ti se pare cel mai util?

Sursa foto: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.