Social 24 Mai 2016 10:56
Avocatul Poporului s-a autosesizat in legatura cu accesul ilegal al autovehiculelor in zonele urbane pietonale, cum ar fi Centrul Vechi al Capitalei.

Avocatul Poporului s-a autosesizat privind accesul autovehiculelor in spatiile pietonale, avand in vedere ca in zonele acestea, unde pietonii nu sunt obisnuiti sa se asigure in privinta circulatiei masinilor, cum ar fi in Centrul Vechi, circula, in timpul zilei, masini de aprovizionare, autoturisme si vehicule de salubritate.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind clarificarea cadrului legal care reglementeaza accesul vehiculelor in zonele pietonale. In context, Avocatul Poporului solicita Directiei Juridice din cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti sa clarifice care sunt zonele din Municipiul Bucuresti declarate ca fiind exclusiv pietonale; actele normative care stabilesc situatia juridica a respectivelor zone; in ce conditii este permisa circulatia autovehiculelor in perimetrele declarate ca zone pietonale; cui revine sarcina supravegherii respectarii conditiilor impuse de lege cu privire la circulatia autovehiculelor in aceste zone”, se arata intr-un comunicat de presa remis luni agentiei MEDIAFAX.

Avocatul Poporului precizeaza ca „sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, in contextul in care Avocatul Poporului a constatat ca in municipiul Bucuresti exista anumite perimetre pe care autoritatile locale sau municipale le-au declarat zone exclusiv “pietonale” (zona Centrului Istoric este una dintre ele). In aceste areale, pot fi observate circuland printre pietoni diverse autovehicule (autoturisme, vehicule de aprovizionare, vehicule de salubritate etc), existand pericolul real de producere a unor accidente, dat fiind faptul ca pietonii nu se asteapta ca in aceste zone (teoretic destinate exclusiv circulatiei pietonale) sa intalneasca autovehicule”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.