Social 22 Mai 2016 13:30
Vara este un anotimp indelung asteptat pentru ca ofera reprezentantelor sexului frumos ocazia sa-si etaleze silueta si tinutele feminine si vaporoase, dar totodata, anotimpul cald poate sa fie si unul periculos pentru organismul uman, daca nu sunt luate din timp niste masuri de protectie.

Potrivit One.ro, razele UV de tip A si B sunt mai agresive in lunile fierbinti de vara, iar gradul de umiditate din aer este foarte scazut. De aceea, este bine sa fie retinute aceste detalii, pentru ca, altfel, parul poate sa fie afectat in profunzime.

Conform One.ro, acestea sunt trei dintre cele mai frecvente greseli facute in anotimpul calduros:

1. “Vara, multe femei tind sa isi lase parul ud, sa se usuce liber sau sa il stranga deja intr-o coada, fara sa stie ca este o adevarata agresiune asupra parului. Parul ud are alta lungime si este foarte fragil – in momentul in care se usuca isi dubleaza volumul. Daca este strans legat intr-un elastic, el se va rupe foarte usor”, ne spune stilista Arabella Zadic, trainer Studio Wella.

2. O alta scapare frecventa, extrem de grava, este neutilizarea produselor de protectie impotriva razelor UV atat la nivelul pielii, cat si pentru firul de par. In aceasta categorie intra si lipsa de protectie termica impotriva caldurii emanate de foehn, placa si ondulator. O temperatura de peste 220 grade aplicata direct pe par duce la pierderea brusca a nivelului de hidratare, la uscarea acestuia si, in cele din urma, la ruperea lui, scrie MEDIAFAX. Un alt rezultat al acestei agresiuni este matuirea culorii de pe par. Este recomandata folosirea produselor de ingrijire profesionale, dar si mastilor cosmetice pe baza de ingrediente naturale, precum cocos, avocado sau ulei de masline.

3. Multe femei exagereaza cand participa la evenimentele ce presupun o coafura deosebita, folosind produse de styling in exces: fixativ, spuma, gel, etc. Sigur ca este nevoie de anumite produse, pentru a avea o sustinere a styling-ului, dar acestea trebuie alese cu grija si intr-o anumita cantitate, pentru a nu afecta firul de par si sanatatea scalpului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.