Social 20 Mai 2016 08:00
Compania Airbus Helicopters a anuntat, joi, ca a facut un parteneriat cu Ministerul Roman al Educatiei, Inspectoratul Scolar Judetean si Ambasada Frantei pentru a crea o noua calificare in domeniul aeronautic, la un colegiu din Brasov.

Compania a anuntat, intr-un comunicat, ca in parteneriat cu Ministerul Roman al Educatiei, Inspectoratul Scolar Brasov, cu sprijinul Ambasadei Frantei si
al Campusului francez al meseriilor si calificarilor in domeniul aeronautic Provence-Alpes- Côte-d’Azur, va lansa o noua calificare in aeronautica, aceasta urmand sa fie pusa in aplicare, ca parte a sistemului national de invatamant romanesc la nivel liceal.

Prima clasa de 20 de elevi va incepe cursurile in septembrie 2016, la Colegiul Tehnic Transilvania Brasov.

Colegiul Tehnic Transilvania, care a fost ales de parteneri ca institutie de invatamant, va beneficia de sustinerea Airbus Helicopters care va oferi asistenta in ceea ce priveste curriculum si echipamentele, precum si de sprijinul Primariei Brasov, care va asigura renovarea platformei tehnice.

„Educatia profesionala este una dintre cele mai importante prioritati ale Ambasadei Frantei si ale Institutului Francez, care sint institutii foarte dornice si
entuziaste in sustinerea acestei excelente initiative Airbus“, a spus Excelenta sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, intr-un comunicat transmis de companie.

Colegiul Tehnic Transilvania va fi responsabil de furnizarea de cunostinte teoretice solide combinate cu abilitati practice esentiale si necesare, precum si cursuri de franceza.

Campusul francez al meseriilor si calificarilor aeronautice Provence-Alpes- Côte-d’Azur va oferi expertiza pedagogica, iar Airbus Helicopters va oferi o structura de elicopter si componente aeronautice specifice.

Acest parteneriat vine in contextul infiintarii noii companii Airbus Helicopters Industries in Brasov, care se va deschide in acest an si va angaja progresiv, pana la 350 de operatori calificati, tehnicieni si specialisti in aeronautica, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Serghei Lavrov, anunț despre o ordine mondială "multipolară, justă...
Serghei Lavrov, anunț despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.