Social 19 Mai 2016 13:16
150 de ONG-uri din Romania vor fi prezente pe 21 si 22 mai in Parcul Herastrau din capitala, cu ocazia celei de-a saptea editii a ONGFest.

ONGFest, cel mai mare eveniment dedicat asociatiilor si fundatiilor din Romania, aduce anul acesta laolalta aproximativ 150 de ONG-uri din Romania si 19 din Bulgaria, Kosovo, Lituania, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Slovacia si Ungaria. Se anunta un weekend de dezbateri, ateliere, activitati non-formale, concerte si ocazii de cunoastere a unor realitati adeseori ignorate.

„Inovarea civica„ este tema aleasa pentru ONGFest 2016, un eveniment organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si finantat prin Fondul ONG, granturile SEE 2009 – 2014. Organizatiile trebuie de multe ori sa gaseasca solutii neconventionale, sa dezvolte propriile metode de actiune si sa aiba o doza mare de curaj si creativitate pentru a reusi sa faca diferenta in locurile in care activeaza. Pentru ca inovarea merge mana in mana cu colaborarea, adeseori solutiile vin din parteneriate cu companii sau institutii publice. Despre aceste aspecte din viata unui ONG si despre cum faci sa-ti folosesti resursele astfel incat impactul in comunitate sa fie maxim se va discuta pe parcursul celor doua zile de festival, dar nu numai.

ONG Fest inseamna dialog si informare in multiple forme. ONG-urile participante au pregatit zeci de activitati non-formale, de la ateliere de desen sau tricotat, la concursuri si proiectii de film. Scena ONG Fest, aflata la Intrarea Charles de Gaulle a parcului, va fi animata de dimineata pana tarziu. Va asteapta, printre altele, un recital al Corului „Senioarele Omenia”, un spectacol al Clubului Sportiv Olimpic Triumf, cantece si dansuri traditionale din mai multe tari. Vizitatorii parcului, iubitori ai mediului, vor putea vedea si automobilul electric pus la dispozitie de Kaufland Romania, sponsorul principal al evenimentului, ce a lansat de curand va lansa o retea nationala de statii de reincarcare rapida a masinilor electrice. Sambata se va incheia cu concerte ale trupelor Ad Hoc si Les Elephants Bizarres, de la 21:00, respectiv de la 22:00.

Citeste si:
Copiii din Daneș pot numi acasă școala renovată de un ONG cultural
Copiii din Daneș pot numi...

Alegerile pentru Primarie se apropie, un motiv bun de a participa la Simularea Forum de Candidati la Primaria Capitalei si la demonstratia de Protectia Consumatorului de Politica in perioada electorala, organizate sambata, la pranz, de Reteaua Civica Bucuresti. A se completa cu duminica, tot la pranz, cu o dezbaterea organizata de ActiveWatch si Asociatia pentru Tranzitie Urbana, care readuce in discutie Pactul pentru Bucuresti 1&2, documente create de coalitia Platforma pentru Bucuresti, care au enuntat, in 2008 si in 2012, prioritatile pentru Bucuresti din perspectiva organizatiilor non-guvernamentale.

Pe parcursul intregului eveniment, Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic va oferi la Cortul „Administratie deschisa cetatenilor” un spatiu de dialog pe tema initiativelor institutiilor publice care vin in intampinarea asteptarilor cetatenilor.

Citeste si:
Cum să alegi atelierul de vulcanizare potrivit: 5 lucruri de care...
Cum să alegi atelierul de...

Ca si la editiile trecute, cateva dintre corturile festivalului vor fi dedicate dezbaterilor pe teme care ne preocupa si lucruri care-si pun puternic amprenta pe felul in care traim azi. Sambata, de la 12:00 la 14:00, ARCA – Forumul Roman pentru Refugiati sau Migranti organizeaza in Cortul A dezbaterea publica „Refugiatii – pericol sau oportunitate?”. Pe parcursul evenimentului, ARCA va distribui gratuit "Refugees - Facts and Solutions", o cercetare privind refugiatii, traficul de fiinte umane catre Europa, cat si potentiale solutii privind criza refugiatilor. In acelasi cort, Asociatia Centrul de Studii in Idei Politice- CeSIP organizeaza duminica, de la 15:00, dezbaterea „Islamofobia- un pas inapoi pentru democratie?”.

Autor: Gabriela Piturlea

Mai multe detalii despre programul festivalului se gasesc pe www.ongfest.ro/2016 .

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.