Social 17 Mai 2016 15:08
Ministerul Educatiei a declansat, luni, procedura de asigurare a manualelor scolare pentru elevii de clasa a XI si a XII-a si a publicat Catalogul manualelor scolare din invatamantul preuniversitar, potrivit unui anunt postat pe edu.ro.

Ministerul Educatiei a declansat procesul de asigurare a manualelor scolare pentru clasele a XI-a si a XII-a, anul scolar 2016-2017. Demersurile pentru asigurarea manualelor scolare vor fi intreprinse de inspectoratele scolare si de unitatile de invatamant, in urma unui proces de selectie a manualelor de catre cadrele didactice, potrivit unui anunt postat pe edu.ro.

De asemenea, ministerul a mai publicat pe site-ul oficial si Catalogul al manunalelor scolare, valabile in invatamantul preuniversitar. In vederea achizitionarii manualelor scolare pentru elevii de clasa a XI-a si a XII-a, pana la data de 20 mai 2016, editurile vor transmite la Centrul National de Evaluare si Examinare un document scris prin care sa-si exprime interesul privind ofertarea de manuale scolare si lista de manuale pe care le pot oferta pentru clasele a XI-a si a XII-a, noteaza MEDIAFAX.

In continuare, pana la data de 31 mai 2016, editurile interesate vor transmite in toate unitatile de invatamant care scolarizeaza ciclul superior al liceului cate un exemplar din manualele scolare pe care le pot oferta si care sunt cuprinse in Catalogul manualelor scolare, valabile in invatamantul preuniversitar.

In perioada 16 mai - 10 iunie, profesorii din unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi din ciclul superior al liceului vor selecta, in baza liberei initiative profesionale, acele manuale scolare din Catalogul manualelor scolare, valabile in invatamantul preuniversitar si care au fost propuse spre ofertare de catre edituri, pentru utilizarea in procesul didactic din anul scolar 2016-2017.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.