Social 13 Mai 2016 15:00
Procurorii de la Parchetul General au anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa, ca firma Hexi Pharma este urmarita penal pentru "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta, efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de persoana juridica S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Vineri, reprezentantului legal al societatii i-a fost adus la cunostinta faptul ca procurorii au inceput urmarirea penala fata de societate.

Politistii au facut, vineri, perchezitii informatice in dosarul Hexi Pharma, fiind verificate calculatoarele si telefoanele directorului general Flori Dinu si ale chimistului fabricii, intre timp, mai multe echipe de politisti facand noi verificari la sediul firmei, spun surse judiciare, citate de MEDIAFAX.

Pe rolul Tribunalului Bucuresti este inregistrata o cerere a Hexi Pharma, firma in legatura cu care exista suspiciuni ca a comercializat dezinfectanti diluati pentru spitalele din Romania, privind intrarea in insolventa. Dosarul a fost inregistrat la data de 10 mai pe rolul instantei.

Potrivit informatiilor care apar in cererea de insolventa, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei, primul termen din dosar urmand sa aiba loc la data de 17 mai, la Tribunalul Bucuresti.

In urma informatiilor aparute pe tema dezinfectantilor diluati care se presupune ca au fost folositi in spitalele din Romania, Patriciu Achims-Cadariu a demisionat din functia de ministru al Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.