Social 13 Mai 2016 10:00
Peste 10.000 de turisti sunt asteptati sa ajunga pe litoral la inceputul acestui sezon estival, in cadrul editiei de primavara a programului special „Litoralul pentru toti”, in oferta fiind incluse unitati de cazare la preturi similare celor din anii trecuti.

Programul este lansat de Asociatia Litoral-Delta Dunarii (ALDD), Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), intre 15 mai si 18 iunie, cu scopul declarat de a realiza continuitatea sezonului dupa minivacanta de 1 Mai, iar oferta este foarte diversificata si include, si in acest an, si hoteluri care ofera turistilor pachete All inclusive.

„Programul special Litoralul pentru toti starneste de la an la an un interes semnificativ din partea turistilor, care au posibilitatea sa achizitioneze sejururi in extrasezon, pe litoralul romanesc, la preturi mai mult decat avantajoase. Pentru a veni in sprijinul turistilor, lansarea acestei editii beneficiaza de aceleasi tarife maximale din editia septembrie - octombrie 2014, ceea ce inseamna ca aceste pachete pot avea si preturi inferioare acestor plafoane tarifare”, spune presedintele ALDD, Corina Martin.

Astfel, tarifele practicate pentru sase nopti de cazare, pentru zona Mamaia - Constanta - Eforie, sunt de 205 lei/ persoana pentru un sejur la un hotel clasificat cu o stea, 235 de lei la un hotel de doua stele sau 315 lei cu mic dejun inclus, 265 de lei la un hotel de trei stele, ori 425 de lei cu mic dejun, 485 de lei la un hotel de patru stele, respectiv 605 lei la unul de cinci stele.

Pentru sudul litoralului, in statiunile Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche, tarifele maximale pentru aceasta editie a „Litoralului pentru toti” sunt semnificativ mai mici. Astfel, tarifele pentru un sejur de sase nopti/ persoana vor fi cuprinse intre 159 de lei, la un hotel de o stea, fara mic dejun, si 469 de lei/ persoana, la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus, preturi identice cu cele practicate in editiile din anii trecuti ale programului.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Potrivit presedintelui interimar al ANAT, Remus Visan, „Litoralul pentru toti” a devenit unul dintre programele cele mai cautate de turistii romani care vor vacante linistite si relaxante, in extrasezon.

„Agentiile de turism vin, ca in fiecare an, in intampinarea acestora cu oferte de sejururi, la preturi foarte atractive, pentru orice buget, indiferent daca turistii aleg partea de nord sau pe cea de sud a litoralului”, spune Visan.

Ca si la editia precedenta, turistii beneficiaza si de varianta All Inclusive, care asigura toate cele trei mese servite in regim bufet, bauturi incluse, acces gratuit la locuri de joaca pentru copii, piscine, sezlonguri si umbrele pe plaja. Tarifele maximale pentru sejururi All Inclusive de cinci nopti/ persoana ajung pana la 765 de lei la un hotel de trei stele, 875 de lei la unul de patru stele si pana la 985 de lei/ persoana la o unitate de cinci stele.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

Locurile vor fi vandute in peste 70 de agentii din toata tara, ceea ce inseamna ca, la sfarsitul editiei de primavara 2016 a programului, cel putin 10.000 de turisti vor putea beneficia de vacante pe litoral, tarifele indicate exprimand o recomandare maximala, valoarea acestora fiind stabilita de fiecare prestator in parte, mai spun reprezentantii celor trei organizatii, precizeaza MEDIAFAX.

„Programul este deja o traditie in peisajul turistic romanesc. In perioada 15 mai - 18 iunie, in asteptarea turistilor, hotelierii de pe litoral au pregatit peste 15.000 de locuri de cazare. Speram ca vremea sa fie frumoasa, astfel incat cei care vor veni pe litoral in aceasta perioada sa se bucure de soare si mare la cele mai mici tarife”, a declarat Mohammad Murad, presedintele FPTR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.