Social 13 Mai 2016 09:45
Lotul olimpic de matematica al Romaniei a castigat sase medalii (doua medalii de aur, doua medalii de argint si doua medalii de bronz) la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 5-9 mai, la Tirana.

„Lotul olimpic de matematica al Romaniei si-a trecut in palmares 6 medalii (doua medalii de aur, doua medalii de argint si doua medalii de bronz) la a XXXIII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 5-9 mai, la Tirana. In clasamentul pe medalii, elevii romani s-au clasat pe locul al doilea”, se arata intr-un comunicat de presa remis joi agentiei MEDIAFAX.

Medaliile de aur au fost cucerite de Mircea Ciprian Bonciocat, eleva la Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti, care a obtinut si punctajul maxim, si Teodor-Andrei Andronache de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de argint au revenit lui Tudor Plopeanu, elev la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si lui Ovidiu Neculai Avadanei de la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi. Nu in ultimul rand, Raluca-Ioana Cobzaru si Alexandru Pascadi, ambii elevi la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, au fost medaliati cu bronz.

Lotul Romaniei a fost coordonat de conf. dr. Catalin Gherghe de la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, de prof. Marius Miinea de la Colegiul National „Vladimir Streinu” din Gaesti si de lector univ. dr. Mihai Chis de la Universitatea de Vest din Timisoara, care a fost observator in juriul olimpiadei.

„La editia 2016 a Olimpiadei Balcanice (competitie de nivel regional) au participat echipe din 19 tari (11 cu statut permanent si 8 cu statut de invitat). Conform regulamentului de organizare si desfasurare, fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum 6 elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei. Probele presupun rezolvarea individuala a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra, pe durata a patru ore si treizeci de minute”, se mai arata in sursa citata.

Citeste si:
Un lot de 355.200 doze de vaccin anti-COVID Moderna ajunge vineri...
Un lot de 355.200 doze de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.