Social 12 Mai 2016 16:45
Paisprezece angajati de la fabrica companiei Hexi Pharma sunt audiati, joi, in calitate de martori, la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) in dosarul in care procurorii fac investigatii ca urmare a probelor neconforme descoperite la biocide.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca 14 angajati de la fabrica companiei Hexi Pharma au fost citati joi, la sediul Politiei Romane, pentru a fi audiati in calitate de martori in dosarul se fac investigatii in legatura cu dezinfectantii diluati din spitale. Potrivit surselor citate, la ora transmiterii acestei stiri la audieri mai sunt prezente zece dintre cele paisprezece persoane. Cei citati sunt angajati de la linia de productie a Hexi Pharma si au fost intrebati, printre altele, de modul in care erau produse biocidele.

Audierile de joi de la sediul Politiei Romane vin dupa ce Flori Dinu, director general al firmei Hexi Pharma, a ajuns miercuri la Parchetul General, insotita de un avocat, pentru a da declaratii in dosarul penal. In aceeasi cauza a dat declaratii, marti, si patronul societatii, Dan Condrea.

Procurorii Parchetului General au anuntat in urma cu o saptamana ca au inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

Sambata, procurorii si politistii au facut perchezitii la cladiri care apartin Hexi Pharma, dar si acasa la patronul Dan Condrea, anchetatorii ridicand documente si probe si din 25 de spitale unde au fost gasite probe neconforme.

Pe rolul Tribunalului Bucuresti este inregistrata o cerere a Hexi Pharma, firma in legatura cu care exista suspiciuni ca a comercializat dezinfectanti diluati pentru spitalele din Romania, privind intrarea in insolventa. Dosarul a fost inregistrat la data de 10 mai pe rolul instantei.

In urma informatiilor aparute pe tema dezinfectantilor diluati care se presupune ca au fost folositi in spitalele din Romania, Patriciu Achims-Cadariu a demisionat din functia de ministru al Sanatatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.