Social 10 Mai 2016 10:30
Ceremonia de repatriere a celor doi militari romani care au murit sambata in Afganistan a avut loc luni, la Baza 90 Otopeni, in prezenta rudelor acestora, a ministrului Apararii, Mihnea Motoc si a ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm.

Cei doi militari romani care si-au pierdut viata, sambata, in apropierea localitatii afgane Kandahar, in timpul unei misiuni de instruire a unor politisti, au fost repatriati, luni, cu o aeronava Spartan. Sicriele cu trupurile plutonierului Iulian Dumitrescu si sergentului Adrian Vizirean au fost aduse pe Baza militara 90 din Otopeni, in jurul orei 20.30.

Dupa ce sicriele au fost coborate din aeronava militara, a fost oficiata o slujba religioasa de catre un sobor de cinci preoti. Pe langa rudele celor doi soldati romani, la ceremonia de repatriere au participat si ambasadorul Statelor Unit la Bucuresti, Hans Klemm si ministrul Apararii, Mihnea Motoc.


Sicriele celor doi militari romani vor fi duse la Buzau, urmand ca inmormantarile sa aiba loc in Cimitirul Eroilor din oras. Cei doi militari romani si-au pierdut viata si un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata, 7 mai, ora 10.45, in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, transmite Ministerul Apararii Nationalem potrivit MEDIAFAX.

"In urma incidentului, celor trei militari de la fortele pentru operatii speciale, care au fost raniti, li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian si sergentul Vizireanu Adrian nu au supravietuit, iar starea militarului ranit este stabila si urmeaza sa fie transferat la un spital din Germania" se arata intr-un comunicat de presa.

Sergentul Bogdan Dragomir, ranit in incidentul de sambata din Afganistan si internat la un centru medical din Germania, se afla in stare stabila si nu are niciun organ vital ranit, informeaza printr-un comunicat de presa, luni, Ministerul Apararii Nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.