Social 7 Mai 2016 14:20
Medicul Serban Bradisteanu a facut acuze grave la adresa celor care au intervenit sambata seara, la meciul de fotbal Dinamo Bucuresti-Viitorul Constanta, dupa ce fotbalistul camerunez Patrick Ekeng s-a prabusit pe gazon la doar cateva minute dupa ce fusese introdus pe teren.

"S-ar fi putut face totul ca sa aiba cele mai mari sanse pentru a fi salvat. In primul rand, o ambulanta care participa la astfel de competitii trebuie sa fie superdotata, ca cele SMURD. Trebuia sa fi avut si asistenti calificati, medic si aparatura necesara.

Daca aveau la dispozitie un defibrilator, pentru a se afla ce fel de tulburare avea, s-ar fi putut trage o concluzie urgenta. Daca s-ar fi facut manevrele de defibrilare in cele 3 minute, sansele lui de supravietuire ar fi fost maxime. Cele trei minute care au fost pierdute au fost foarte lungi si au diminuat foarte mult sansele de supravietuire, informeaza MEDIAFAX.

Au fost cele trei minute pe teren plus drumul pana la spital. In total, au fost 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. In plus, ambulanta nu a avut personalul care sa faca astfel de manevre", a spus Bradisteanu, potrivit ziare.com.

Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit dupa ce a suferit un soc cardiogen si s-a prabusit pe teren in minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar sapte minute dupa ce intrase pe teren. Medicii au incercat sa-l resusciteze pe mijlocas peste 80 de minute, fara succes insa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.