Social 7 Mai 2016 10:20
"Voi dati afara medicii din tara", "Rusine", "Colectiv", "Vrem masuri, nu promisiuni", "Achimas pe faras" au strigat protestatarii vineri seara in fata Guvernului, in semn de protest fata de situatia din spitale unde dezinfectantii sunt diluati, informatie dezvaluita prin anchete de presa.

La ora transmiterii informatiei, protestul din fata Guvernului s-a incheiat. Doar jumatate din cei care au pornit in mars spre din Piata Victoriei, in jur de 300 de persoane au mai ajuns la sediul Guvernului pentru continuarea protestului inceput in Piata Universitatii. Manifestantii au protestat fata de incercarea de musamalizare a situatiei de catre autoritati, precum si fata de modul cum Ministerul Sanatatii a tratat cazul: prin ridicarea de probe de pe hainele oamenilor din spitale si a paturilor, si nu direct din substantele folosite la dezinfectare.

In jur de 700 de persoane s-au adunat vineri seara la protestul organizat initial in Piata Universitatii. Similar cu protestele dupa tragedia de la Colectiv, manifestantii au plecat in mars spre Guvern, dupa o oprire la Ministerul Sanatatii. Ei au cerut aici demisia ministrului Sanatatii si au scandat: "Achimas, pe faras", "Solidaritate pentru sanatate", "Sanatate pentru toti, nu doar pentru mafioti".

In urma mai multor investigatii de presa, Ministerul Sanatatii a decis sa faca vineri publica lista celor 50 de spitale in cadrul carora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanti, noua dintre aceste unitati fiind din Capitala. Este vorba despre: Institutul National de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgenta Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Stefan, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila si Spitalul Universitar de Urgenta, in care rezultatele au fost neconforme in ceea ce priveste dezinfectantii folositi si unde au fost tratati ranitii din Clubul Colectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.