Social 6 Mai 2016 17:03
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a anuntat ca a aplicat 11 sanctiuni in urma controalelor efectuate la reteaua de transport cu metroul, printre neregulile constatate fiind reducererea latimii de circulatie din cauza spatiilor comerciale sau blocarea usilor de evacuare.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, in cursul acestui an au fost desfasurate trei controale inopinate la reteaua de transport cu metroul care au vizat cresterea gradului de siguranta a calatorilor.

"Pe timpul acestor controale au fost constatate o serie de neconformitati, atat la nivelul statiilor, in spatiile comune (peroane, pasaje), cat si la nivelul iesirilor catre suprateran. In urma celor constatate au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale (sapte avertismente si patru amenzi), in cuantum de 8.000 de lei", transmite sursa citata.

Printre neregulile constatate se afla ingreunarea evacuarii persoanelor, prin reducerea latimii de circulatie, din cauza modificarilor la sistemul de trecere cu turnicheti, amplasarea de spatii comerciale si vitrine, blocarea cu zavoare a unor usi de evacuare sau sensul de deschidere a unor usi de acces/evacuare, care se face in sens invers evacuarii, scrie MEDIAFAX.

Totodata, pompierii au depistat cai de evacuare care nu aveau marcajele necesare sau amplasarea la suprateran, in imediata apropiere a iesirilor, a unor constructii provizorii, diverse amenajari sau spatii de parcare, care reduc latimea libera de circulatie a cailor de acces.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.