Social 5 Mai 2016 17:28
Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul "Colectiv", cauza in care 90 de persoane au cerut sa se constituie parti civile, cerand drept despagubiri sume care variaza intre 30.000 euro si 2.000.000 euro, anunta DNA.

Cristian Popescu Piedone a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de abuz in serviciu cauzand vatamarea intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Sectorului 4, alaturi de Aurelia Ioficiu, sef al Serviciului autorizari comerciale din Sectorul 4 Bucuresti la data faptelor, acuzata de complicitate la abuz in serviciu, Luminita Ganea, consilier in cadrul aceleasi structuri si de Sandra Motoc, referent superior in cadrul serviciului, asupra careia planeaza suspiciuni de complicitate la abuz in serviciu.

"Infractiunea de abuz in serviciu (sub forma autoratului, respectiv a complicitatii) retinuta in sarcina inculpatilor consta in eliberarea acordurilor si autorizatiilor de functionare pentru doua societati comerciale intr-o modalitate care a incalcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea ca nu au fost respectate dispozitiile privind controlul dupa emiterea autorizatiilor", anunta procurorii anticoruptie intr-un comunicat de presa, citat de MEDIAFAX.

Totul, in conditiile in care in Sectorul 4 al Capitalei primarul si functionarii serviciului de autorizari comerciale aveau exclusiv competenta de a emite acorduri si autorizatii de functionare pentru societatile comerciale cu obiect de activitate baruri, cluburi, restaurante, mai spune DNA.

Astfel, in calitate de primar, Cristian Popescu Piedone ar fi incalcat legea si eliberand, la data de 14 ianuarie 2015, acordul si autorizatia de functionare pentru SC Colectiv Club SRL, desi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu, mentioneaza procurorii.

"Autorizarea functionarii clubului SC Colectiv Club SRL, ca unitate de alimentatie publica fara autorizarea de securitate la incendiu, de catre Popescu Cristian Victor Piedone , cu sprijinul lui Iofciu Aurelia si Ganea Luminita Larisa, a determinat: - un folos necuvenit pentru S.C. Colectiv Club SRL in cuantum de 62.298 lei. - punerea permanent in pericol a vietii, sanatatii, integritatii corporale a persoanelor, angajatilor care s-au aflat in incinta SC Colectiv Club SRL in perioada ianuarie – 30 octombrie 2015 prin acceptarea functionarii acestui club in lipsa masurilor tehnice de prevenire sau reducere a urmarilor in caz de incendiu, generatoare de risc pentru clienti si angajati", explica DNA.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Potrivit DNA, in acest fel, "exista o legatura de cauzalitate intre indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre inculpati, rezultatul dramatic si prejudiciul adus partilor civile din prezenta cauza".

In perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, 90 de persoane au depus cereri de constituire de parte civila, dintre care 27 sunt persoane care au suferit vatamari in urma incendiului din club, iar 63 sunt rude ale celor decedati. Acestia au cerut drept daune sume care variaza intre 30.000 euro si 2.000.000 euro.

De asemenea, la data de 30 ianuarie 2015, "cu sprijinul inculpatelor Iofciu Aurelia si Motoc Sandra Ramona, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, cu incalcarea prevederilor legale anterior mentionate, a emis acordul de functionare si autorizatia de functionare pentru o alta societate comerciala, pentru desfasurarea activitatilor de alimentatie publica, desi restaurantul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu", lucru ce a adus un folos necuvenit societatii respective in valoare de 147.133 de lei.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

DNA a pus sechestru pe bunurile celor cercetati, urmand ca dosarul sa fie solutionat de Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.