Social 5 Mai 2016 10:14
Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a ajuns la DNA, fiind citat intr-un dosar nou, in calitate de suspect, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Marian Vanghelie a ajuns, joi dimineata, la sediul DNA, fiind citat de procurori intr-un dosar nou, in care are calitatea de suspect, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Intrebat de jurnalisti daca a fost chemat de procurori in calitate de suspect, Marian Vanghelie a raspuns ca "suspect e prenume national".

Primarul suspendat al Sectorului 5 se afla sub control judiciar fiind acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. In 7 iulie 2015, Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani, Sorin-Stefan Ciocan, cercetat pentru spalare de bani si directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Procurorii l-au trimis in judecata si pe Marin Dumitru, in stare de libertate, pentru dare de mita.

Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a cerut si a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din incasari.

Prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5, prin activitatea infractionala a lui Vanghelie, este de aproape trei milioane de lei, sustin procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.