Social 4 Mai 2016 18:38
Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a anuntat miercuri ca din totalul de 3.526 de probe recoltate din spitale, sub 5% au iesit neconforme, in ceea ce priveste eficacitatea dezinfectantilor folositi.

Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in total au fost recoltate 3.526 de probe din spitalele din Romania pentru a verifica eficacitatea dezinfectantilor folositi. "Am ridicat 3.526 de probe, dintre acestea sub 5% sunt neconforme pentru diferite produse biocide testate.Acesta testare s-a facut in laboratoarele unitatilor sanitare si ale DSP-ului", a declarat ministrul Sanatatii, potrivit MEDIAFAX.

In total, peste 150 de probe au iesit neconforme din punct de vedere al eficacitatii dezinfectantilor. Ministrul a mai afirmat ca s-au verificat suprafetele si modul in care se face procesul de dezinfectie, urmarindu-se daca substantele dezinfectante distrug microorganismele.

"Aceste teste se repeta si controalele au fost facute in mod repetat in acest an. Ne punem problema unde apar testele neconforme. Am dispus sa se ia toate masurile, inclusiv care pot merge pana la suspendarea folosirii substantelor pana la finalizarea anchetei", a mai spus Achimas.

Ministrul Sanatatii a mai declarat ca in acest moment "pacientii sunt in siguranta" si ca marti a discutat cu premierul Dacian Ciolos pe care l-a informat "de toate aspectele care au aparut".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.