Social 4 Mai 2016 13:44
Reinscrierile la gradinita se vor desfasura in perioada 4 - 20 mai, iar inmatricularile pentru copiii care nu au mai fost inscrisi vor incepe pe 23 mai, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei.

Parintii isi pot reinscrie copiii la gradinita incepand de miercuri, 4 mai, si pana pe 20 mai, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei. De asemenea, inscrierile pentru copiii care nu au mai fost pana acum la gradinita au loc in doua etape: 23 mai - 17 iunie, respectiv 27 iunie - 29 iulie.

Orarul reinscrierilor si al inscrierilor va fi stabilit de conducerea unitatii de invatamant si va fi afisat, la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru informarea parintilor. Orarul va fi afisat inclusiv pe site-urile gradinitelor, dar si pe site-urile inspectoratelor scolare.

Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea etapei de reinscrieri, se va face, de regula, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 3 ani). In limita locurilor disponibile, pot fi inscrisi in grupa mica si copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani.

In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale (stabilite de Ministerul Educatiei) si criterii de departajare specifice (elaborate de fiecare unitate de invatamant prescolar).

Cererile respinse fie ca urmare a optiunilor insuficiente din fisa de inscriere, fie din cauza absentei locurilor la unitatea de invatamant dorita, vor putea fi redepuse si aprobate in etapele imediat urmatoare sau in etapa de ajustari, programata in perioada 1 - 31 august.

Nu in ultimul rand, unitatile de invatamant au obligatia afisarii la loc vizibil a informatiilor privind statutul gradinitei, respectiv daca este acreditata, autorizata sa functioneze provizoriu, cu atestat de calitate emis de Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Ministerul Educatiei mai precizeaza ca, in premiera, comparativ cu anii anteriori, monitorizarea fluxului de reinscrieri si inscrieri se va realiza informatizat, prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.