Social 2 Mai 2016 13:40
Cercetatorul canadian Stanley Coren (University of British Columbia) a studiat de-a lungul carierei sale comportamentul animalelor de companie si, in mod special, pe cel al cainilor, ultimul studiu realizat de acesta fiind despre modul in care reactioneaza patrupezii atunci cand sunt imbratisati.

Rezultatele obtinute arata ca acest obicei practicat de oameni nu este tocmai placut pentru animalele de companie.

Coren si-a inceput experimentul studiind 250 de imagini ale unor oameni care imbratisau caini. Apoi, impreuna cu echipa sa de cercetare, a analizat fiecare fotografie in parte, concentrandu-se in mod special pe forma staturii pe care o afisau patrupezii.

Rezultatele obtinute la finalul studiului le-au permis oamenilor de stiinta canadieni sa defineasca patru semne, care arata ca animalul nostru de companie este nefericit atunci cand il imbratisam. Iata care sunt acestea:

  • Cainele isi intoarce capul de la cel care il face sa se simta stanjenit sau ingrijorat. Uneori, isi inchide ochii;
  • Alteori, isi tine ochii intredeschisi, semnaland stapanului sau ca este foarte trist;
  • Un semn al stresului sau anxietatii de care sufera cainele este faptul ca isi tine urechile in jos;
  • Cainele isi poate exprima nemultumirea lingand fata stapanului, cascand sau ridicand o labuta;

Prin intermediul studiului pe care l-a coordonat, Stanley Coren a aflat ca 81,6% dintre cainii care sunt imbratisati prezinta cel putin unul dintre semnele mentionate anterior.

Numai 7,6% dintre animalele de companie par sa nu aiba vreo problema atunci cand stapanii lor le demonstreaza cat de mult tin la ei. Pe de alta parte, restul de 10,8% nu aratau ca sunt deranjati, dar nici nu se bucurau foarte mult atunci cand erau luati in brate, precizeaza MEDIAFAX.

"Cainii sunt animale nascute pentru a alerga. Acest lucru inseamna ca atunci cand se simt atacati, prima reactie pe care ei o vor avea nu va fi cea de a musca, ci de a fugi. Cercetatorii care au studiat comportamentul cainilor sustin ca atunci cand ne imbratisam cainele, il imobilizam, iar el se simte in pericol. Prin urmare, el va incerca sub orice forma sa scape de noi", a declarat Stanley Coren pentru publicatia Stuff.co.nz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.