Traficul in zona punctelor de trecere a frontierei a crescut cu aproape 60 la suta in aceste zile, cele mai aglomerate vami fiind cele din zona de vest a tarii, anunta oficialii de la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera(IGPF).

Romanii plecati peste hotare se intorc in numar mare in tara, zilele acestea, potrivit datelor oferite de reprezentantii Politiei de Frontiera. Doar in ultimele 24 de ore, la punctele de trecere a frontierei au fost inregistrate 168.900 de persoane si 52.500 de mijloace de transport. Potrivit oficialilor din IGPF valorile de trafic au crescut cu aproape 60 la suta fata de perioada anterioara.

In aceste zile, pentru intrarea in tara, cele mai tranzitate puncte de trecere sunt cele de la frontiera cu Ungaria, Republica Moldova si Serbia. Sunt aglomerate si punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria ( Giurgiu-Ruse, Vama Veche si Negru Voda), multi romani indreptandu-se spre litoralul bulgaresc pentru zilele de sarbatoare, informeaza MEDIAFAX.

Reprezentantii Politiei de Frontiera anunta ca se lucreaza la capacitate maxima, fiind dispuse masuri de suplimentare a personalului. “ Este folosita la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei si in cele mai aglomerate, in functie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/iesire si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.In prezent, peste 3.000 de politisti de frontiera desfasoara, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat, fiind dispuse masurile necesare pentru o supraveghere sporita a frontierei, respectiv prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a contrabandei cu bunuri de larg consum”, se arata intr-un comunicat al IGPF.

Pentru cei care vor sa afle care este situatia la frontierele tarii, IGPF reaminteste ca pot accesa, chiar si de pe mobil, site-ul Politiei de Frontiera unde gasesc aplicatia de unde pot afla informatii despre timpii de asteptare si valorile de trafic la punctele de trecere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.