Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, precizand ca propunerea de candidatura trebuia sa fie semnata si sa provina de la conducerea organizatiei municipiului Bucuresti a partidului.

"Intrucat intimatul a candidat la functia de primar al sectorului 4 din municipiul Bucuresti, municipiu care nu face parte din niciun judet, neexistand o organizatie judeteana a partidului, instanta retine ca propunerea de candidatura trebuia sa fie semnata si sa provina de la conducerea organizatiei municipiului Bucuresti, cum de altfel este reglementat si in Statutul Partidului Puterii Umaniste. Analizand dosarul de candidatura depus de intimat reiese ca propunerea de candidatura a fost formulata de Presedintele Filialei Sector 4 Bucuresti al partidului Puterii Umaniste si nu de catre Filiala Municipiului Bucuresti", au explicat magistratii.

Judecatoria Sectorului 4 a respins, miercuri, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, decizia nefiind definitiva.

Biroul electoral a admis candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, din partea PPU-SL, dupa ce pe 19 aprilie magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca semnaturile de sustinere pe care le stransese nu sunt valabile. Ulterior, Cristian Popescu Piedone a strans alte semnaturi si si-a depus candidatura, scrie MEDIAFAX.

Biroul Electoral al Sectorului 4 a respins lista candidatilor PPU-SL pentru Consiliul Local, deschisa de Cristian Popescu Piedone, pe motiv ca acesta s-a inscris in partid dupa ce au fost stranse semnaturile necesare depunerii listei.

Piedone este urmarit penal dupa tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat in noimebrie 2015 din functia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declansate de tragedie, si sustinea la aceea vreme ca se retrage din viata politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.