Cristian Burci a fost retinut pentru 24 de ore, dupa mai multe ore petrecute la sediul DNA Slatina, un de a fost audiat.

Omul de afaceri a fost ridicat miercuri dimineata de catre procurorii DIICOT, fiind acuzat de evaziune fiscala de circa 8 milioane de euro. DIICOT il acuza pe Cristian Burci de falimentarea fabricii de vagoane din Caracal, iar prejudiciul despre care vorbesc anchetatorii se ridica la 8 milioane de euro, informeaza DIGI24.

Romvag Caracal a intrat, in 2004, in proprietatea unui off-shore inregistrat in Luxembourg si in care este implicat Cristian Burci. In doar 6 ani, uzina care a fost, inainte de 1990, cel mai mare exportator de vagoane din Romania, a intrat in insolventa.

Din actele de urmarire penala efectuate pana la aceasta data a rezultat ca membrii grupului de criminalitate organizata condus de Cristian Burci a actionat din 2006 pana in prezent, timp in care au creat un prejudiciu SC Romvag SA prin abuz in serviciu si delapidare in valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.