Premierul Dacian Ciolos a spus ca isi va petrece Sarbatorile Pascale acasa si a explicat jurnalistilor ca "acasa" pentru el este in Ardeal, nu in Bucuresti, iar alti membri ai Cabinetului raman in Capitala sau viziteaza pesteri din Apuseni.

Seful Executivului a facut aceasta afirmatie, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, in momentul in care vizita expozitia de Pasti organizata pe holul central al Palatului Victoria, la intrarea in sala de sedinta. Expozitia din holul Palatului Victoria consta in obiecte populare si costume nationale de patrimoniu aduse din colectia Muzeului Satului, scrie MEDIAFAX.

Dacian Ciolos a spus ca pe doi dintre artizani ii cunoaste din perioada in care era comisar european, pentru ca i-a dus la Bruxelles pentru a-si expune lucrarile.

La randul lor, membrii Cabinetului s-au interesat de tehnicile folosite, s-au interesat daca pot achizitiona oua incondeiate, obiecte ceramice, sculpuri din lemn si tesaturi, iar ministrul Justitiei, Raluca Pruna, chiar a dorit sa incerce sa incondeieze un ou.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, i-a spus unui mester ca si el a sculptat, mostenind sculele unuia dintre bunicii sai care a fost tamplar. "Eu am sculptat pentru ca bunicul meu a fost tamplar si am mostenit o gramada de unelte. Am inca acasa bucati de lemn care cred ca are 100 de ani. Sunt scanduri, dulapi grosi", i-a spus ministrul sculptorului.

Artizanul i-a solicitat ministrului sa ia in calcul infiintarea unor clase de arta traditionala in fiecare localitate, altfel se mestesugurile se vor pierde. Adrian Curaj a precizat ca va petrece Pastele in cel mai frumos loc, dupa opinia sa, "acasa".

Si ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a spus ca va petrece Sarbatorile Pascale tot acasa, in Bucuresti. Ea a afirmat ca inca nu a pregatit nimic de Pasti. "Marturisec cu rusine ca n-am apucat sa fac nicio pregatire si ce e mai rau ca nu m-am pregatit eu insami pentru saptamana aceasta. Nu stiu cand am ajuns in Saptamana Mare, dar sper sa am ocazia ca macar o zi intru in pregatiri", a spus ministrul Justitiei.

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer a afirmat ca-si va petrece Pastele in Apuseni. "O sa ies din Bucuresti si sa ma imbrac in costum national ca asa e traditia de Paste, sa te pui in costum national nou. Radacinile sunt in Tara Lapusului, dar foarte multe sunt de suflet, inclusiv Apuseni pentru ca am mers mult pe teren acolo si o sa ma duc sa vad niste pesteri pentru ca nu am mai fost de mult", a spus ministrul Mediului.

Citeste si:
Audierile miniștrilor din Guvernul Ciolacu, în comisiile...
Audierile miniștrilor din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.