Primarul orasului Nadlac, judetul Arad, Vasile Ciceac (PNL), a fost retinut dupa perchezitiile care au avut loc luni la institutia pe care o conduce, fiind acuzat de abuz in serviciu, taiere ilegala de arbori si furt de material lemnos.

Vasile Ciceac a fost dus la audieri, imediat dupa ce politistii au ridicat documente de la Primaria Nadlac, fiind apoi retinut pe 24 de ore. Edilul urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. El este acuzat de abuz in serviciu, taiere ilegala de arbori si furt de material lemnos.

Luni, politistii aradeni au facut perchezitii la Primaria Nadlac intr-un caz in care primarul orasului, Vasile Ciceac (PNL), este cercetat dupa ce ar fi dispus, ilegal, taierea a aproape o suta de copaci dintr-un parc din oras. Politistii au ridicat documente de la Primaria Nadlac, iar pe perioada perchezitiei nimeni nu a putut intra sau iesi din cladire.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetului Arad, Lorena Pirvulescu, declara ca perchezitiile au avut loc in cadrul unui dosar de cercetare penala instrumentat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, intocmit "pe numele unui barbat de 64 de ani acuzat ca, in perioada septembrie 2015 - martie 2016, ar fi instigat la taierea ilegala a 82 de copaci cu un volum de 170 metri cubi dintr-un parc de pe raza localitatii Nadlac, cauzand un prejciu de peste 61.000 lei.

Surse din cadrul anchetei au declarat ca barbatul este chiar primarul orasului Nadlac, Vasile Ciceac. In replica, acesta a declarat corespondentului MEDIAFAX ca politistii "s-au interesat ca s-au taiat niste copaci uscati si putrezi dintr-un parc din oras", iar el daduse lemnele unor "oameni necajiti".

Vasile Ciceac este primar al orasului Nadlac de mai multe mandate, dar nu va mai candida la alegerile locale din 5 iunie 2016. Cu toate ca initial a fost desemnat drept candidat de catre Comitetul Executiv Judetean al PNL si urma sa intre in cursa pentru un nou mandat, Vasile Ciceac a anuntat, pe 15 martie, ca se retrage din cursa. Primarul Vasile Ciceac declara, atunci, ca se retrage din cursa pentru un nou mandat din motive de natura personala, fara a face alte precizari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.