Instanta suprema a decis, joi seara, sa o elibereze pe Anamaria Nedelcu, femeia acuzata in Canada ca si-a rapit copilul, dupa ce atat ea, cat si procurorii au cerut punerea in libertate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa admita contestatiile facute de procurori si de Nedelcu Ana Maria si a anuntat ca "desfiinteaza incheierea si revoca masura arestarii preventive in vederea extradarii, dispune punerea de indata in libertate".

Anamaria Nedelcu a fost arestata dupa ce autoritatile din Canada au cerut extradarea ei, fiind acuzata de rapire internationala de minori si incalcare a ordinului de custodie pentru ca in anul 2014 a decis sa plece din Canada alaturi de unul dintre copii sai minori, desi pentru acesta avea ordin comun de custodie alaturi de tatal lui.

Potrivit articolului 43 din legea 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, "dupa identificare, procurorul general competent sesizeaza de indata Curtea de Apel competenta, pentru a aprecia asupra luarii masurii arestarii provizorii in vederea extradarii a persoanei extradabile si continuarea procedurii judiciare de solutionare a cererii de extradare".

Cererea de extradare ar fi trebuit sa se judece joi insa magistratii au amanat pentru 25 aprilie dezbaterile pentru ca dosarul se afla la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acolo unde s-a judecat contestatia la arestarea preventiva.

Anamaria Nedelcu a locuit in Canada pana in 2014 cand a decis sa plece alaturi de unul dintre copii sai minori, desi pentru acesta avea ordin comun de custodie alaturi de tatal lui. Dupa plecare, tatal copilului a facut plangere penala iar acum femeia este urmarita penal pentru rapire si incalcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, in Canada, risca pana la 10 ani de inchisoare, precizeaza MEDIAFAX.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a precizat ca magistratul care a dispus arestarea nu a incalcat legea. „Nu as vrea sa fac comentarii cu privire la decizia unui judecator independent. Sigur, este asa cum ati remarcat, deloc uzual dar nu este ceva care nu e permis de lege”, a declarat Raluca Pruna.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.