Targul „Traditii si Flori de Sarbatori” va avea loc in perioada 22 aprilie – 2 mai, in Parcul Cismigiu. Targul este organizat de creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti. Vor fi concerte, artisti si mesteri, obiecte si preparate traditionale romanesti.

La targul „Traditii si Flori de Sarbatori” va fi cultura populara. Mesteri si artisti plastici inconjurati de obiectele create cu maiestrie. Atmosfera de sarbatoare, in intervalul orar 10:00 – 21:00: Bucurestenii sunt chemati sa participe la un targ traditional de Paste, concerte, expozitie de iepuri si miei, ateliere recreative pentru copii si plimbari cu ponei.

Sezonul acesta "creart" aduce in atentia publicului valorile estetice nationale autentice. Centrul de Creatie incearca o redescoperire a materialelor folosite in arhitectura romaneasca timpurie. „Intr-o perioada cand rasinile sintetice, sticla, aluminiul, betonul si luminile cu leduri fac istoria momentului, ne dorim o privire nostalgica la materialul de baza folosit in arhitectura si ornamentica traditionala romaneasca - lemnul. Si, mai exact, la folosirea marginilor de lemn sau a cazaturilor de lemn.", a declarat Dragos Buhagiar, scenograf artistic, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, decorul de sarbatoare va fi concentrat in jurul lemnului si motivelor traditionale: de la casutele mestesugarilor realizate din scoarta de copaci, pana la Foisor, care va fi decorat in ton cu acestea. Mai mult decat atat, si anul acesta iepurasul va aparea intr-un car tras de o gaina, gata sa vesteasca primavara si sa se pozeze cu vizitatorii targului. La intrarea in parc organizatorii vor ura tuturor „Paste Fericit” printr-o butaforie din litere imense si un cos cu reproduceri fidele ale unor oua incondeiate dupa toate regulile artei traditionale romanesti, din diferite zone ale tarii.

Targ de Paste: Targul reprezinta un prilej bun pentru fiecare de a gasi produse traditionale, obtinute in ferme si gospodarii taranesti, de a valorifica tehnicile folosite de mesteri, formele si ornamentele traditionale. In cele 52 de casute amplasate pe aleile parcului, mestesugari si artisti plastici din diverse zone ale tarii vor pregati vizitatorilor o gama diversa de produse traditionale romanesti, precum: obiecte realizate din lemn, ceramica, piele, os si sticla, podoabe si accesorii hand-made, aranjamente din flori naturale, icoane, oua incondeiate, tesaturi, cosuri impletite, costume populare, sculpturi in scoarta.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

De asemenea, la targul de Paste, vizitatorii se vor putea delecta cu preparate: cozonaci si prajituri de casa, gogosi, alivenci moldovenesti, pasca, poale in brau, turta dulce, serbeturi, siropuri naturale, miere si produse apicole, sarmale, zacusca, toba, lebar, drob, branzeturi si preparate din carne.

Concerte in Foisor: Cum de la o sarbatoare nu poate sa lipseasca muzica, la Foisor vor concerta in perioada 22 - 27 aprilie si 2 mai grupuri de copii, coruri, orchestre, fanfare, cvartete, interpreti de muzica usoara, precum si artisti de muzica populara. Maria Radu, Nicoleta Nuca, Distinto, Antonio Fabrizi, Silviu Biris, Lavinia Goste, Mioara Velicu, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Corul de copii Radio, Corul „Divina Armonie”, Corul Canticum, Corul „Symbol”, Orchestra „Mundi Colour”, Orchestra Nationala „Valahia”, Fanfara Angely’s, Fanfara „Brass Orchestra”, Traditional Quartet, Cvartetul „Fiore” sunt doar cateva nume din programul artistic pregatit la „Traditii si Flori de Sarbatori”.

Citeste si:
Paștele, celebrat în aceeași zi. Scrisoarea către Sfântul Sinod...
Paștele, celebrat în aceeași...

Ateliere recreative pentru copii si plimbari cu ponei: Copiii sunt cei care se bucura cel mai mult de sarbatori si de vacanta, de aceea sunt incurajati sa se exprime prin joaca la atelierele interactive, care vor avea loc in perioadele 22 – 24, 29, 30 aprilie si 2 mai, intre orele 11:00 – 13:00 si 16:00 – 19:00, in doua zone dedicate: peluza de la intrarea Victor Eftimiu si peluza din apropierea Foisorului.

In cadrul atelierului „Magia culorilor de primavara”, copiii isi vor putea alege un model de face-painting pe care sa il poarte intreaga zi, la atelierul „Tablouri decorative de Paste” pot crea un tablou vesel si colorat din colaje. La atelierul „Flori din fetru” se vor confectiona accesorii speciale din fetru, margele si paiete colorate.

„Traista cu Povesti”, „Floricele pe campii, hai sa ne jucam, copii!”, „Atelier de citit povesti”, „Atelier-concurs cu baloane”, „Baloanele si iepurasul”, „Aduna cat mai multe oua”, „Atelier de cosuri impletite”, „Atelier-concurs cu linguri”, „Iepurasi poznasi”, „Ne pictam si apoi dansam?”, „Coronite cu flori pictate”, „Cine este cel mai hazliu iepuras” completeaza programul activitatilor recreative, dedicate micilor entuziasti in perioada Sarbatorilor Pascale.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

De asemenea, copiii se pot plimba cu poneii in Parcul Cismigiu, intr-un spatiu special amenajat, intre 22 – 24 aprilie si 29 aprilie – 2 mai, in intervalul 10:00 – 21:00 si vor avea posibilitatea de a admira iepurasii si mieii din cadrul expozitiei.

Intrarea la eveniment este libera, de aceea "sunteti asteptati cu mic, cu mare, sa va bucurati de 11 zile de sarbatoare, targ, concerte, ateliere interactive si multe alte surprize!", spun organizatorii.

Detalii despre program sunt disponibile pe www.creart.ro si pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.