Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost audiat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Brasov, el declarand, la iesirea de la audieri, ca are calitatea de martor si ca a raspuns intrebarilor procurorului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am fost citat in calitate de martor intr-un dosar, am raspuns intrebarilor procurorului, dar avand in vedere ca dosarul de urmarire penala nu este public, nu am sa fac declaratii", a declarat, la iesirea de la sediul DNA Brasov, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Avocatul Bogdan Cimbru din cadrul Baroului Bucuresti a declarat, la iesirea de la sediul DNA, ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a dat declaratii punctuale, la obiect si care nu lasa loc de speculatii sau interpretari.

„A fost o declaratie simpla, la obiect, nu sunt ramificatii. Nu confundati subiectele. Nu sutn aspecte nici de speculat, nici de interpretat. Au fost intrebari punctuale, tehnice si s-a raspuns la fel de punctual si din punctul meu de vedere au fost raspunsuri de buna credinta din partea unui martor de buna credinta“, a spus avocatul.

El a mentioant ca Tariceanu si-a facut datoria civica despre aspecte pe care le-a perceput in perioada 2007, 2008, 2009, scrie MEDIAFAX.

„Nu pot sa fac referire la aspectul cauzei, dar pot sa va spun ca nu a ingreunat cu nimic situatia clientului meu Truica Remus. In ceea ce-l priveste pe clientul meu Truica Remus, ascesta are un handicap de imagine in fata publicului din Romania si cred ca cel mai bine este sa nu se pripeasca nimeni sa traga concluzii cu privire la vinovatia acestuia“, a spus avocatul Cimbru.

Intrebat daca este posibil sa i se schimbe calitatea de martor a lui Tariceanu, avocatul a spus ca nu exista niciun motiv pentru acest lucru.

Calin Popescu Tariceanu a fost citat in dosarul 259/p/201, adica dosarul in care se investigheaza infractiuni in legatura cu retrocedarea ilegala a fermei Regale Baneasa si a suprafetei de 47 de hectare de padure din Snagov.

In acest dosar sunt cercetati Remus Truica, Paul Philippe al Romaniei, Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, jurnalistul Dan Andronic, trei cetateni israelieni si alte persoane.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

In aceeasi cauza a fost audiata ca martor, in luna decembrie a anului trecut, si fosta sotie a presedintelui Senatului, Ioana Valmar.

Potrivit unor surse judiciare, aceasta ar fi dat o declaratie referitoare la faptul ca, la cabinetul sau notarial, ar fi fost incheiate unele acte si acorduri imobiliare legate de terenurile investigate in dosar. Sursele citate au precizat ca persoane care se ocupau de aceste retrocedari de terenuri i-ar fi solicitat sa incheie acte cu alte sume decat cele stabilite in normele privind tarifele de onorarii, cererile fiind respinse de Ioana Valmar.

Potrivit procurorilor DNA, incepand din anul 2006, printul Paul i-a promis lui Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional, intre care Robert Rosu, Marius Marcovici, Lucian Mateescu si Dan Andronic, o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea sau retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete sau pe langa judecatori.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Printul Paul, Remus Truica si ceilalti membri ai grupului "au ascuns natura ilicita a intelegerii, prin incheierea in 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietatii, intre printul Paul si SC Reciplia SRL, reprezentata de Remus Truica", conform DNA.

"In concret, acest contract redactat de Robert Rosu prevede ca Paul Philipe al Romaniei, in calitate de cedent, transmite/cesioneaza fara nicio rezerva, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente si viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate si identificate in contract (intre care si Ferma Baneasa cu un teren in suprafata de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obliga sa plateasca in anumite conditii o suma de bani si sa asigure sprijin si asistenta in legatura cu bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe al Romaniei a semnat alte inscrisuri/contracte prin care s-a urmarit ascunderea provenientei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vanzare - cumparare, intelegeri («intelegerea» din 13 aprilie 2011 si actul aditional la aceasta)", a precizat DNA.

Citeste si:
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot călători în afara țării fără...
Minorii cu vârsta de peste 16...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.