Presedintele Klaus Iohannis a precizat, miercuri, sca legea privind combaterea terorismului, legea cartelelor prepay si legea securitatii cibernetice vor fi finalizate de Guvern si trimise Parlamentului in luna mai, astfel incat pachetul legislativ sa poata fi adoptat in aceasta sesiune parlamentara.

Iohannis a mai spus ca, in urma discutiilor avute cu premierul si cu partidele, s-a convenit asupra acestui calendar al adoptarii celor trei legi care au nevoie atat de o larga majoritate parlamentara, cat si de aprobarea societatii civile.

El a mai spus ca a propus partidelor infiintarea unei comisii parlamentare care sa elaboreze un al doilea pachet de legi privind securitatea, avand in vedere ca legislatia este depasita si este nevoie de modernizarea ei. Iohannis a mai precizat ca in contextul atentatelor teroriste este nevoie de o actualizare a legilor, astfel incat statul sa poata preveni astfel de "incidente" si sa asigure siguranta cetateanului.

Pe de alta parte, Klaus Iohannis a mai spus ca este nevoie de un echilibru intre drepturile si libertatile individului si securitatea nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.