Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti cerceteaza, dupa o sesizare venita de la Politia Sector 2, in cadrul unui dosar penal, situatia celor care au amplasat cruci inscriptionate cu "Crestinii nu vor megamoschee” in Capitala.

Pe 8 aprilie, Politia Sector 2 din Capitala s-a sesizat, ca urmare a sesizarii primite, cu privire la posibile fapte penale iar imediat dupa cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Bucuresti, existand suspiciuni pentru mai multe zone din Capitala. In acest moment nu este inceputa urmarirea penala iar procurorii impreuna cu politistii de la Investigatii Criminale fac verificari prealabile, au declarat, marti, surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Serviciul de Investigatii Criminale, de la nivelul Directiei Generale a Politiei Capitalei, a solicitat sectiilor din subordine sa inainteze catre Structura Centrala toate sesizarile pe care le au cu privire la instalarea crucilor inscriptionate cu mesajul "Crestinii nu vor megamoschee”.

In documentul intern se arata ca politistii din subordine trebuie, printre altele, sa "identifice camerele video care surprind momentul amplasarii crucilor si sa intocmeasca procese verbale de vizionare a inregistrarilor video, sa depuna crucile gasite la camerele de corpuri delicte ale fiecarui sector de politie."

Dupa ce vor analiza toate probele stranse initial, procurorii vor lua decizia daca incep urmarirea penala, declara sursele citate. In noaptea de 7 spre 8 aprilie, aproximativ 500 de cruci cu mesaje anti-moschee au fost amplasate in mai multe locuri din Capitala.

"Astazi 8 aprilie 2016 am montat 500 de sfinte cruci de lemn in dorinta de a sensibiliza si trezi constiinta cetatenilor, referitor la pericolul construirii unei Mega Moschei in Bucuresti. In marile intersectii pe Cruci sta scris "Crestinii nu vor Mega Moschee" Catalin Berenghi si Catalin Ioan Gornic", au scris pe Facebook tinerii care sustin ca s-au ocupat de organizarea protestului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.