Politistii suceveni au gasit peste 1,1 milioane de tigari,120.000 de lei si 4.200 de euro in urma unor perchezitii efectuate in Timis intr-un dosar ce viza o grupare infractionala specializata in contrabanda internationala, iar trei suspecti au fost retinuti.

Politia Judeteana Suceava a anuntat, marti, ca in cazul unor cercetari intr-un dosar privind o grupare infractionala specializata in acte de contrabanda de nivel international si national, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava - Biroul de combatere a fraudelor vamale, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au executat, luni, patru mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetului Timis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, politisti suceveni, cu sprijinul Brigazii mobile a Jandarmeriei Bucuresti, au facut perchezitii la domiciliile unui barbat de 42 ani si a unui barbat de 35 ani, ambii din comuna timiseana Costeiu si la domiciliul unui barbat de 47 ani din Lugoj.

In perchezitiilor, politistii au ridicat suma de 120.040 lei si 4.285 euro, precum si 1.120.000 tigarete de provenienta duty-free si extracomunitara cu o valoare de piata de 560.000 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate la sediul IPJ Suceava si Politiei Lugoj trei autovehicule cu o valoare de piata de circa 30.000 euro.

Totodata, au fost preluate in vederea cercetarilor telefoane mobile, sisteme de stocare informatice sau inscrisuri. Mai mult, au fost facute si doua controale economice la sediile unor firme apartinand persoanelor vizate de perchezitii.

Barbatii cu varste cuprinse intre 35 si 47 de ani au fost dusi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava in vederea audierii, iar apoi au fost retinuti pentru 24 de ore. Sursa citata precizeaza ca politistii suceveni au cooperat cu specialisti criminalisti din cadrul IPJ Timis si politisti din cadrul BCCO Timis, iar in cauza s-a beneficiat de sprijin informativ si suport operational din partea Serviciului Roman de Informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.