Politistii din Capitala au retinut, luni, trei barbati ca principali suspecti de incitare la ura si discriminare in cazul incidentului de sambata dimineata, cand un cort amplasat de Ziua Internationala a Romilor a fost vandalizat in Piata Universitatii.

Potrivit unui comunicat remis de Politia Capitalei, cei trei tineri, de 23, 27 si respectiv 34 de ani, au fost audiati la Sectia 10 Politie ca principali suspecti, iar apoi au fost retinuti pentru 24 de ore sub acuzatiile de incitare la ura, discriminare si distrugere.

"A fost efectuata cercetarea la fata locului, iar ulterior, organizatorii evenimentului au depus sesizari cu privire la cele intamplate, prin reprezentanti. Au fost demarate investigatii in zona, au fost audiate mai multe persoane inclusiv agentii de paza care aveau atributii in supravegherea obiectivului, astfel reusindu-se ca in data de 10 aprilie a.c., banuitii sa fie identificati.", se arata in comunicat.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru agentia MEDIFAX ca cei trei tineri si-au recunoscut faptele si au sustinut ca le pare rau. Acestia au povestit ca au consumat bauturi alcoolice in noaptea de vineri spre sambata in Centrul Vechi al Capitalei, iar la intoarcerea spre casa au decis sa vandalizeze cortul dupa ce au crezut ca este un cort pentru concert de manele, nestiind ca e vorba de un eveniment pentru Ziua Internationala a Romilor. Aceleasi surse declara ca tinerii vor fi dusi la Parchet pentru audieri, dar ca sunt putine sanse sa se ceara arestarea lor preventiva pentru 30 de zile.

Politistii din Capitala verifica si paznicii care trebuiau sa aiba grija de cortul amplasat in Piata Universitatii, acestia fiind anchetati pentru neglijenta in serviciu si favorizarea infractorului, informeaza MEDIAFAX.

"Avand in vedere ca agentii de paza ce aveau obiectivul in sarcina nu si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu si ar fi parasit zona posturilor, se efectueaza cercetari si sub aspectul savarsirii infractiunilor de neglijenta in serviciu si favorizarea faptuitorului.", se arata in comunicatul Politiei.

Pe cortul amplasat in Piata Universitatii din Capitala, cu ocazia Zilei Romilor, au fost scrise, vineri noaptea, mai multe mesaje denigratoare. Mai multi demnitari, ministri si secretari de stat, printre care si Ministrul Justitiei, si-au aratat indignarea fata de mesajele rasiste inscrise pe cortul unde se sustineau evenimente de Ziua Internationala a Romilor, sarbatorita pe 8 Aprilie.

Citeste si:
Romii cer să fie recunoscuți ca minoritate etnică de India
Romii cer să fie recunoscuți...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.