Institutul Cantacuzino a infirmat febra tifoida la o pacienta care fusese internata la Cluj-Napoca.

- Institutul Cantacuzino din Bucuresti a infirmat febra tifoida acuta la o pacienta care a fost internata la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj-Napoca si care a si fost externata.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj, Irina Filipescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca pacienta care a fost internata se simte bine si nu a mai avut nicio simptomatologie.

”Am primit luni raspunsul de la Institutul Cantacuzino din Bucuresti dupa ce s-a trimis al doilea set de probe spre analiza in cazul pacientei care a fost internata la spitalul nostru, iar rezultatele in dinamica infirma febra tifoida acuta. Asa scrie in rezultat, ceea ce inseamna ca nu a fost vorba de febra tifoida. Pacienta era oricum externata, se simte bine si nu a mai avut, de atunci, nicio simptomatologie”, a spus Filipescu.

Pacienta internata la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca cu suspiciunea de febra tifoida a fost externata, martea trecuta, starea sa de sanatate fiind buna.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj, Irina Filipescu, declarase atunci corespondentului MEDIAFAX ca luni s-au trimis noi probe la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, rezultatele fiind asteptate in cursul zilei de vineri.

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Ioan Muresan, declarase, in 27 martie, corespondentului MEDIAFAX ca o pacienta care s-a intors dintr-o calatorie in strainatate a fost internata sub suspiciunea de febra tifoida.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Cluj declarasera la randul lor ca femeia a efectuat o excursie in Thailanda, impreuna cu un grup de persoane din Bucuresti, aceasta sustinand ca a consumat doar bauturi imbuteliate.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

Rezultatele probelor in cazul pacientei internate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, suspecta de febra tifoida, au fost neconcludente, astfel ca trebuia trimis in termen de zece zile la Institutul Cantacuzino din Bucuresti un nou set de analize.

Febra tifoida nu a mai fost inregistrata in Romania de zeci de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.