Zeci de gospodarii din satul Nadas, comuna Taut, din judetul Arad au fost inundate sambata seara, ca urmare a deversarii unei vai si a unei furtuni care s-a abatut asupra unei parti a judetului Arad, pompierii intervenind si in localitatea Aldesti din comuna Barsa.

In urma avertizarii nowcasting cod galben de ploi torentiale si scurgeri de pe averse, se inregistreaza inundatii in doua localitati din judetul Arad: la Nadas, comuna Taut, si la Aldesti, comuna Barsa.

Pe langa pompierii din Ineu, la Nadas au fost trimisi pentru a interveni si pompieri-salvatori din municipiul Arad.

"In satul Nadas, din comuna Taut, in acest moment vorbim despre cateva zeci de case inundate, podul in continuare este colmatat. Din ordinul inspectorului sef, s-a deplasat in zona prim-adjunctul inspectorului sef de la Detasamentul Arad in sprijin cu 20 de subofiteri, doua barci, doua motompompe de capacitate medie si doua motopompe transportabile. In acest moment, intervine acolo subunitatea noastra din Ineu, au ajuns primele doua echipaje, se lucreaza pentru scoaterea apei din primele case inundate. Interventia este dificila pentru ca drumul de acces in localitate este colmatat si inundat, subofiterii lucrand in acest moment pentru decolmatarea drumului si incercand sa ajunga catre locuintele inundate", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca.

Conform ISU Arad, in momentul transmiterii stirii, curentul a cazut in toata localitatea Nadas, apa pe sosea are aproximativ 50 cm si e posibil sa fie nevoie sa fie evacuate persoane.

Pompierii aradeni intervin sambata seara si in localitatea Aldesti din comuna Barsa.

La Aldesti "a plouat 30 minute ceva de groaza, ploaie torentiala, ca o rupere de nori", a declarat primarul comunei Barsa, Avram Ciev.

"In localitatea Aldesti intervine Sectia de Pompieri Sebis cu un echipaj format din sase subofiteri si o motompompa de capacitate medie alaturi de serviciul voluntar pentru situatii de urgenta Barsa. La Aldesti, in acest moment se intervine pentru evacuarea apei din trei locatii: doua imobile anexe si intr-o curte", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Pompierii salvatori vor ramane in aceste zone pana la remedierea problemelor, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.