Social 9 Aprilie 2016 14:30
26.035 de persoane s-au inscris pe cele 1.853 de posturi de agenti de ordine publica, cei mai multi candidati fiind in judetele Gorj (64 candidati/loc), Dolj (55 candidati/loc) si Arges (47 candidati/loc).

"Vineri, 8 aprilie a.c., s-au inchiat inscrierile la concursul pentru ocuparea posturilor de agenti de ordine publica, organizat pentru completarea deficitului de personal existent la nivelul Politiei Romane. 26.035 de persoane s-au inscris pe cele 1.853 de posturi destinate angajarilor din sursa externa (14/loc), cei mai multi candidati fiind in judetele Gorj (64,2/loc), Dolj (55,7/loc) si Arges (47,5/loc)", potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Cea mai mare concurenta pentru ocuparea postului de agent de ordine publica s-a inregistrat in localitatea Runcu, judetul Gorj, unde s-au inscris 135 de candidati.

IGPR informeaza ca, in Capitala, 2.100 de candidati s-au inscris pe cele 194 de posturi (10,8/loc), iar pentru ocuparea celor 6 locuri destinate reincadrarilor concureaza 31 de fosti politisti (5,1/loc).

Totodata, 251 de fosti politisti vor sa ocupe cele 47 de posturi scoase la concurs pentru reincadrare, media fiind de 5,3/loc, mai informeaza reprezentantii IGPR.

Toate posturile de agenti de ordine publica destinate angajarilor din sursa externa urmeaza sa fie coupate in urma concursului ce va fi organizat la data de 14 mai, in una dintre unitatile de invatamant ale Politiei Romane.

In cazul posturilor scoase la concurs pentru reincadrarea celor care au avut calitatea de agent de politie si indeplinesc conditiile legale pentru ocuparea acestor locuri, doar in judetele Ialomita si Giurgiu nu sunt persoane inscrise, arata MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.