Social 7 Aprilie 2016 17:23
Ion Titisor, cunoscut in lumea interlopa a Capitalei sub numele de Fane Spoitoru, a murit la un spital din Israel, joi, in urma unei comotii cerebrale.

Surse din randul apropiatilor, au declarat pentru MEDIAFAX faptul Ion Titisor a murit intr-un spital din Israel, in urma unei comotii cerebrale. Fane Spoitoru a avut grave probleme de sanatate, acest fiind diagnosticat cu o boala grava in urma cu cativa ani. Cunoscutul interlop, a parasit penitenciarul Jilava, fiind eliberat conditionat in anul 2003.

Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul Parchetului privind mentinerea in arest a lui Titisor, judecatorii apreciind ca acesta poate fi eliberat conditionat, conform legii. In luna iunie 2003, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Fane Spoitoru la sase ani de inchisoare. Sentinta a ramas definitiva dupa ce nici inculpatul si nici procurorii nu au contestat-o. Curtea Suprema de Justitie a hotarit, in urma cu un an, ca procesul sa fie rejudecat, iar Tribunalul Bucuresti a reluat dezbaterile.

In vara anului 1992, in urma unui scandal izbucnit in fata fostei discoteci Vox Maris din Bucuresti, Spoitoru l-a ranit grav cu o sabie ninja pe politistul Nelu Florea. La rindul sau, Fane Spoitoru a fost impuscat de politist. Cei doi au fost internati, pentru interventii chirurgicale.

La un an de la scandal, Fane Spoitoru a fost arestat sub acuzatia de tentativa de omor, in legatura cu ranirea grava a politistului. Ulterior, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au dispus suspendarea judecarii procesului, pentru ca Titisor era foarte bolnav si nu putea sa se prezinte in fata instantei.

In perioada suspendarii procesului, in 1995, Titisor a fost arestat pentru complicitate la tilharie si trimis in judecata la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti. In ianuarie 1996, aceasta instanta a suspendat procesul lui Titisor pentru doua saptamini, punindu-l in libertate pentru a fi internat la Spitalul Fundeni, unde trebuia sa fie operat. Intre timp, Fane Spoitoru a fugit in Canada.

Citeste si:
A murit mama lui Cătălin Bordea: „Am avut un an greu”
A murit mama lui Cătălin...

In 1997, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Ion Titisor, in lipsa, la noua ani de inchisoare pentru tentativa de omor comisa asupra politistului Nelu Florea.

Fane Spoitoru a fost expulzat in Romania, in iulie 2000, de catre autoritatile canadiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.