Social 7 Aprilie 2016 13:02
Deputati si senatori de la toate partidele au semnat pentru a mai oferi romanilor inca o zi libera.

''In societatea actuala, timpul a devenit o resursa critica, atat la birou, cat si acasa. 24 de ore par sa nu mai fie suficiente, iar gasirea unui echilibru intre viata personala si cea profesionala este o provocare din ce in ce mai mare. Muncim peste program si facem sacrificii pentru ca cei mici sa aiba o viata mai buna. Dar de multe ori lipseste ce e mai pretios pentru ei: prezenta fizica a parintilor lor. Sa le oferim celor mici timp de calitate si amintiri pentru o viata'', spun parlamentarii in expunerea de motive.

Ei argumenteaza necesitatea ca 1 iunie sa fie zi libera prin aceea ca ''traim intr-o societate dominata de valori materiale'', iar ''de Ziua Copilului in majoritatea gradinitelor si scolilor primare din Romania se organizeaza evenimente pentru a-i celebra pe cei mici, iar copiii evolueaza in cadrul acestor spectacole''.

''Lipsa parintilor din cadrul acestor evenimente are implicatii psihologice negative in dezvoltarea copiilor. In afara dorintei de a-i face mandri si de a primi aprecierea parintilor, copiii au nevoie de sustinere in cadrul evenimentelor unde performeaza, evenimente care au o incarcatura emotionala ridicata si reprezinta o sursa de stres pentru ei'', explica semnatarii, aratand ca nu toti angajatorii au disponibilitatea de a acorda o zi de concediu parintilor de 1 iunie, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.